NRK Meny
Normal

Mangler nye avtaler om syketransport

Helse Midt-Norge mangler nye avtaler om syketransport i store deler av Trøndelag. Nå avlyser de hele anbudskonkurransen i Nord-Trøndelag.

Drosje
Foto: NRK

Det er turbulente tider i Helse Midt-Norge. Torsdag gikk direktøren av etter bråk omkring anbud for ambulanseselskapene. Nå avlyses anbudskonkurransen for syketransporten i Nord-Trøndelag, helseforetaket mener drosjenæringa vil ha for mye betalt.

Les: Direktøren går, styret sitter

Misfornøyd med tilbudet

Tor Harald Haukås

Tor Harald Haukås.

Foto: Mette Moslet Kjesbu / NRK

- Vi har utlyst et anbud, resultatet var ikke godt nok og derfor har vi valgt å gå i forhandlinger. Flere parter er invitert, sier Tor Harald Haukås, konstituert administrerende direktør i Helse Midt-Norge til NRK Trøndelag.

Noen av anbudsvinnerne er på plass, Norgestaxi skal stå for syketransporten i Trondheim mens åtte aktører skal kjøre i Møre og Romsdal. Men situasjonen er fortsatt uavklart i 24 kommuner i Sør-Trøndelag og i Nord-Trøndelag.

- Et riktig tilbud

Taxi Midt-Norge forhandler på vegne av 100 drosjeeiere i Nord-Trøndelag.

Terje Nordbach

Terje Nordbach.

Foto: Mette Moslet Kjesbu / NRK

- Det viktigste nå er at vi får forutsigbarhet og rammevilkår som gjør at vi kan få et perspektiv på dette, ikke bare for ett år, sier Terje Nordbach, daglig leder i Taxi Midt-Norge.

- Anbudskonkurransen ble avlyst, har dere krevd for mye?

- Vi har presentert et tilbud til Helse Midt-Norge som vi kan stå for og som vi mener er riktig ut fra de forutsetningene vi har fått, sier Nordbach.

Pasientene måtte legge ut

For to år siden skapte det sterke reaksjoner at pasienter i Nord-Trøndelag selv måtte legge ut for drosjeturen, en kontrakt med Helse Midt-Norge var først på plass 7. januar.

Les: Pasienter måtte betale skyssen selv

Også nå må en avtale være på plass innen årsskiftet.

- Vi har en kontrakt som går ut dette året. Det er viktig for løyvehaverne å vite at de har syketransport å basere seg på, også til neste år, sier Terje Nordbach, daglig leder i Taxi Midt-Norge.

Video: Misfornøyd med tilbudet fra drosjene

Video nsps_upload_2008_10_31_15_50_17_188.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.