NRK Meny
Normal

Mangler nødnett: – Nekter å betale regninga

Brannmannskapene i Osen kommune har så store problemer med nødnettet at brannsjefen ikke har betalt nødnettabonnement de siste seks månedene.

Håndsett nytt nødnett

Nødnettet virker ikke i Osen og brannmannskaper blir kalt ut på det gamle UMS-nettet som virker via mobiltelefon. Regningene på nødnettabonnement blir derfor ikke betalt av brannsjefen.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Onsdag meldte NRK at 11 kommuner i Norge har store problemer med dekninga selv om nødnettet ble utbedret over hele landet i 2015.

Betaler ikke

– Vi betaler ikke for nødnett vi ikke har, sier brannsjef Håvard Bye i Brannvesenet Midt som til Trønder-Avisa.

Brannsjef Håvard Bye

Brannsjef Håvard Bye i Brannvesenet Midt har ansvar for åtte kommuner i Trøndelag. I flere av kommunene er det store problemer med nødnettet.

De sliter med at nødnettet ikke har dekning på brannstasjonen i Inderøy. Det er heller ikke dekning på deler av Namsos brannstasjon. Men verst er situasjonen i Osen.

Derfor er ikke nødnettabonnementet betalt de siste seks månedene.

– Det ser ikke ut til at ubetalte regninger for Osen på snart 75.000 kroner gjør inntrykk på direktoratet, sier Bye til avisa.

Heller ikke brannmesteren i Eide kommune vil betale abonnementet fordi nødnettet er for dårlig.

Trenger penger til å utbedre nødnett

Kristin Cordt-Hansen

Assisterende direktør Kristin Cordt-Hansen i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap sier de trenger mer penger for å utbedre nødnettet.

Foto: Helsedirektoratet

Onsdag fortalte NRK at Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, DSB, arbeider med å få utbedre nødnettet.

– Ja, vi jobber med det. Vi har spilt inn behov for ytterligere midler i den pågående budsjettprosessen, sier assisterende direktør Kristin Cordt-Hansen.

Det er problemer med nødnettet i 11 kommuner i Møre og Romsdal, Trøndelag, Nordland og Finnmark.

Laster kart, vennligst vent...

KLAGER: Dette er kommunene hvor brannvesenet har sendt klager som gjelder utalarmering til DSB. NB: Enkelte klager har spesifikt kommet fra tettsteder eller byer og gjelder derfor ikke brannvesenet i hele kommunen. Ulsteinvik (Ulstein kommune), Fosnavåg (Herøy kommune), Sternøya og Kvalfjorden (begge i Alta kommune).