Hopp til innhold

Trangt om plassen på NTNU

Studenter ved NTNU møter opp 04.30 for å sikre seg leseplass før eksamen.

Gløshaugen

Det er trangt om plassen på NTNU sine lesesaler til alle døgnets tider nå som eksamenene nærmer seg.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Nå skal også Dragvoll-studentene slippes inn på Gløshaugens lesesaler, selv om det i følge studenter ved Gløshaugen allerede er fullt nok.

– Det er helt Texas. Folk kommer halv fem for å få de plassene de vil ha, sier Arve Grinden, påtroppende studenttings-representant for IVT-fakultetet på Gløshaugen. Han mener den eneste reelle løsningen er mer areal.

Kortsiktig løsning

– Det viktigste er at førsteårsstudentene som ikke har lært alle triksene får hjelp. Vi

Dragvoll, NTNU

Det er ikke mange år siden denne fløyen med lesesaler sto ferdig.

Foto: Linda Bjørgan / NRK

har også en applikasjon som viser vei på Gløshaugen, og om den blir flittig brukt vil den også utvides til å gjelde resten av NTNU, sier Lise Sagdahl.

Hun er prosjektleder for internhusleie-prosjektet ved NTNU, og mener det i all hovedsak er manglende informasjon som fører til problemene. Som et resultat av dette vil de nå sette opp bedre skilting, samt utbedre informasjonen på nett.

– Vi holder på med å omdøpe undervisningsrom til lesesaler etter hvert som undervisningen i de forskjellige fagene avsluttes, men vi ser også at det i eksamensperioden er flere lesesaler som står halvfulle mens studenter klager på at det er fullt, sier hun.

Vil åpne lesesalene

Dette er delvis et resultat av at lesesalene på Gløshaugen i dag hører til de enkelte fakultetene. Dette fører til at flere lesesaler i perioder med annen aktivitet ved fakultetet står tomme.

– Dette vil vi løse ved å åpne alle lesesalene på de lavere nivåene ved alle campus for alle studenter, sier Sagdahl.

En slik ordning vil føre til at studentene kan velge leseplasser uavhengig av hvilket fakultet og campus de hører til, mens studentene på de høyere nivåene fremdeles vil ha faste plasser.

Jobber med ny husleie-ordning

De siste årene har internhusleien ved NTNU vært slik at fakultetene har fått penger til å betale leien. Dermed har det ikke vært noen insentiver til å bruke mindre plass per elev. Dette mener Sagdahl den nye ordningen vil løse.

– Det skal være et forhold mellom det arealet fakultetene har og den aktiviteten de har. Holder en seg innenfor gitte normer vil det i praksis fremdeles være gratis, men bruker fakultetene mer må de betale.