NRK Meny
Normal

Mange ville ta farvel med Oda

Børsa kirke var fullsatt under Oda Moes begravelse i Skaun.

Fullsatt kirke
Foto: Scanpix/ Gorm Kallestad / Scanpix

Oda Moes begravelse

Kisten omgitt av kranser foran alteret.

Foto: Scanpix/ Gorm Kallestad
Oda Moe

Bilde av Oda Moe i kirken tirsdag.

Foto: Scanpix/ Gorm Kallestad / Scanpix

Mange sørgende var på plass i Børsa kirke for å ta et siste farvel med 15 år gamle Oda Moe. Kirka var fullsatt av Odas familie og venner.

Familien ankom den hvite trekirka før klokka 11, og begravelsen startet klokka 12. Sokneprest Stein Ellinggard ledet gudstjenesten.

Aktiv jente

– Det er ei aktiv jente midt i livet vi tar farvel med. Oda var midt i blomstringstiden, og derfor er det forferdelig trist at hennes liv skulle bli så kort, sa sokneprest Ellinggard.

Presten snakket i sin tale varmt om avdøde Oda Moe og framhevet hennes mange fritidsinteresser. Hun spilte fotball, håndball og klarinett i korpset. Sang og musikk var hun også svært opptatt av.

Hun deltok flere ganger i Ungdommens kulturmønstring, hadde en flott stemme og var meget trygg på scenen som vokalist. Også friluftsliv og reising var hun glad i, sa sokneprest Ellinggard.

Under begravelsen ble det blant annet sunget "Lys og varme". "Gabriels oboe" ble framført solo, i tillegg til "Time to say goodbye".

Odas lagvenninner fra Skaun håndballklubb, alle iført sine blå og hvite klubbjakker, la hver sin rose på kisten.

Også den siktede guttens familie var tilstede i begravelsen.

Pressen utenfor

Børsa kirke

Fra Oda Moes begravelse

Foto: NRK/Kirsti Haga Honningsøy

Familien ønsket opprinnelig ikke presse tilstede inne i kirka, men journalister og fotografer fikk følge seremonien via høyttalere utenfor kirkerommet.

Lensmannen i Skaun og to politifolk i sivil holdt et øye med pressekorpset.

Gode skussmål

Oda Moe gikk i 10. klasse på Skaun Ungdomsskole. Hun får svært gode skussmål fra folk i Skaun. Familien ønsker i stedet for blomster, en gave til Skaun Kulturskole.

Søndag ble hun funnet drept ved travbanen i Skaun. En 18-åring fra kommunen er siktet for drapet.