NRK Meny
Normal

Mange vil se hvor Northug krasjet

Stedet hvor Petter Northug vraka bilen sin i fylla er blitt en turistattraksjon.

Audi Petter Northug

Stedet skistjernen fyllekrasjet søndag morgen har blitt en turistattraksjon.

Foto: Henrik Sundgård

– I går kom det en svenske og lurte på om jeg visste hvordan han kunne ta seg til stedet Petter Northug kolliderte, forteller Atle Kevin Angvik, som jobber ved infoskranken på Trondheim Torg.

Ulykkesstedet er en severdighet

Den svenske mannen tok bussen oppover til ulykkesstedet ved General Bangs veg på Byåsen og benyttet anledningen til å forevige skadene etter kollisjonen.

– Han tok bilder av ulykkesstedet, og virket meget fornøyd da han kom tilbake for å takke for hjelpa. Det virker som stedet har blitt en severdighet. Northug er jo en stor kjendis, sier Angvik.

Det var søndag morgen skistjernens bil ble funnet totalvraket på Byåsen. Senere har Petter Northug innrømmet at han kjørte i fylla, stakk av fra politiet og forlot en skadd kamerat i passasjersetet.

Saken har fått enorm oppmerksomhet. Også utenfor landets grenser.

- Råttent!

I det siste har flere fortalt om dette fenomenet på sosiale medier. Turister som kommer til Trondheim og ønsker å se ulykkesstedet.

– Det er rett og slett råttent, sier Elin Marie Bye. Hun er en av naboene til Northug, og har merka økt trafikk forbi ulykkesstedet.

Bye bor like ved rundkjøringa og går tur forbi der hver dag. Hun er ikke i tvil om at flere tar turen oppom for å se.

– Det var veldig mye trafikk etterpå, og det er det fortsatt. Petter Northug er jo populær, men at en slik tragisk hendelse skal bli en turistattraksjon syns jeg er forkastelig. Det får da være måte på, sier en oppgitt Bye.

Video fra Trøndelag

Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.
Sverre Magnus Selbach fikk oppfylt fiskedrømmen da han fikk en 1,8 meter lang svartskate på kroken i Trondheimsfjorden.