Mange tatt for ruskjøring i pinsa

Politiet i Sør-Trøndelag har tatt ni bilister for kjøring i ruspåvirket tilstand denne pinsehelga. Bilistene har vært rusa på både alkohol og andre rusmidler.

Advarer mot fyllekjøring

Ni personer er tatt for kjøring i ruspåvirket tilstand i Sør-Trøndelag bare siden fredag ettermiddag. Det mener politiet er alt for mange.

Foto: Colourbox.com

– Ni sjåfører er tatt for ruskjøring bare siden fredag ettermiddag, det syns vi er alt for mange, sier operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt Astrid Metlid.

Politiet har tatt sjåfører for ruskjøring både på Klett i Trondheim og på E6 ved Heimdal siste døgn.

Anmelder ni sjåfører

– Vi har opprettet sak på alle de ni tilfellene i løpet av pinsa. Førerne får førerkortene beslaglagt og de blir anmeldt, sier Metlid.

For førere som er ruset på alkohol sikrer politiet bevis ved at sjåførene må blåse og avgi prøve av pusten, for de som er ruset på andre stoffer må det blodprøve til.

– Vi har hatt begge deler i pinsa. Av de som er alkoholpåvirket og ikke greier å blåse, tar vi også blodprøve, sier Metlid.

Mindre promillekjøring i nord

Rune Reinsborg

Det har vært langt mindre promillekjøring i Nord-Trøndelag enn i Sør-Trøndelag i pinsa forteller operasjonsleder ved Nord-Trøndelag politidistrikt, Rune Reinsborg.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

Til tross for vømmølfestival i Verdal i helga og godt vær i store deler av Nord-Trøndelag mye av pinsa er kun én person tatt for promillekjøring her.

– Vi har hatt ett tilfelle av promillekjøring. Det var på Verdal natt til lørdag hvor en ungdom i 20-årene fra Namdal kjørte i promillerus, sier operasjonsleder ved Nord-Trøndelag politidistrikt, Rune Reinsborg.

Politiet har gjennomført promillekontroller i helga blant annet i Namdalseid på fylkesvei 17. Her ble 32 biler kontrollert og ingen tatt for ruskjøring.

Ved en promillekontroll på E39 ved Thamshamn i går hvor 20 kjøretøy ble kontrollert, og ved kontroll av 30 biler på Hemne ble heller ingen tatt for promillekjøring.

Mange ordensforstyrrelser

Politiet i Nord-Trøndelag berømmer arrangørene av vømmølfestivalen i Verdal for at det har vært lite bråk og uro.

I Trondheim derimot har det vært ganske travelt for politiet i natt.

– Det går mye på ordensforstyrrelser og folk som for eksempel ypper til bråk utenfor utesteder. Noen blir bortviste, noen får advarsler, de fleste tar poenget når de får en muntlig advarsel, mens noen få blir innbragt, for eksempel hvis det blir tegn til vold, sier Metlid.

Politiet vil derimot ikke si denne pinsa har vært unormalt urolig i Trøndelag.

– Intrykket er vel at vi har hatt av saker som forventet, med unntak av at alt for mange har kjørt bil i ruspåvirket tilstand, sier Metlid.