NRK Meny
Normal

Mange tar pendlerbuss til rasstedet

Trønderbilene vurderer nå å sette opp en egen pendlerbuss fra Sjøåsen og fram til rasstedet ved Bangsund på fylkesveg 17.

Ras Jakobvika

Raset i Jakobvika har tatt med seg store deler av vegbanen, og det er usikkert når en midlertidig vegløsning er på plass. I mellomtiden kjører Trønderbilene pendlerbusser i området.

Foto: Kjartan Trana / NRK

Arnljot Aglen

Arnljot Aglen og Trønderbilene har fått mange henvendelser fra de reisende etter Bangsund-raset.

Foto: Kjartan Trana/NRK

Årsaken er at svært mange parkerer bilene sine på sørsiden av rasstedet, og det fører til trafikkproblemer, ifølge Statens vegvesen.

– Vi vurderer dette med en egen pendlerrute fra Sjøåsen etter at vi har fått en henvendelse fra vegvesenet om dette, sier trafikkansvarlig Arnljot Aglen hos Trønderbilene i Namsos.

Statens vegvesen ønsker at pendlerne heller parkerer bilene sine der, enn like ved rasstedet hvor det er dårlige parkeringsmuligheter.

Kjører fra Steinkjer

Busselskapet kjører i utgangspunktet en buss fra Steinkjer klokka 06.20 fram til rasstedet. Der må passasjerene gå over raset, og så blir de hentet av en ny buss på nordsiden.

Klokka 15.30 kjører det så en buss fra Namsos og fram til rasstedet. Der venter det en buss på den andre siden som tar de reisende videre til Steinkjer.

– I dag tidlig var det så å si full buss fra Bangsund til Namsos, så det er mange som pendler denne vegen. Både arbeidsfolk og skoleelever, sier Aglen.

Om Grong

Ellers kjører alle de andre bussene mellom Namsos og Steinkjer over Grong.

Statens vegvesen vet ennå ikke når de får åpnet fylkesveg 17 sør for Bangsund etter raset natt til tirsdag. I løpet av dagen skal det komme an avklaring om grunnforholdene i området.

Ras Jakobvika

Mannskaper ryddet i går en gangveg slik at det er mulig å gå til fots over rasstedet.

Foto: Espen Sandmo / NRK