Mange er foreslått som Årets trønder

Forslag til hvem som bør få årets hederspris strømmer inn, men det finnes helt sikkert enda flere verdige kandidater der ute.

Årets Trønder

Artistene Rasmus Rohde og Bjarne Brøndbo, skuespiller Ingrid Bolsø Berdal, Nobel-ekteparet Moser, OL-vinner Jørgen Gråbakk og brannsjef Håvard Bye er alle foreslått som Årets trønder. Men vi leter etter enda flere mulige kandidater.

Foto: Montasje NRK/Adresseavisen

Årets Trønder

Juryleder Merete Verstad skal sammen med resten av juryen gjøre den vanskelige jobben med å plukke ut fem kandidater som folket kan stemme fra som Årets trønder.

Foto: Rune Petter Ness / Adresseavisen
Arne Blix og Sigrid Gjellan

Redaktør Arne Blix og regionredaktør Sigrid Gjellan er opptatt av å få høre om alle hverdagsheltene når de skal dele ut prisen Årets trønder.

Foto: Glen Musk / ADRESSEAVISEN

Lista over hvem leserne til NRK Trøndelag og Adresseavisen synes bør bli Årets trønder begynner å bli lang og blir stadig lengre.

Mange hundre har så langt sendt inn sitt forslag til årets hederspris.

Navn går igjen

Petter Northug, Kåre Ingebrigtsen og ekteparet Moser er blant de mange som allerede er foreslått som Årets trønder av dere lesere.

Men ifølge juryleder Merete Verstad, tar ikke juryen hensyn til hvor mange som har foreslått hver enkelt person når de velger ut de fem kandidatene publikum kan stemme over.

– Når juryen setter seg ned sammen, så tenker vi litt på at de fem ikke skal være alt for like. Det er lite sannsynlig at fem fotballspillere blir årets kandidater for å si det sånn, sier Verstad.

Varierte vinnere

Tidligere vinnere av prisen viser at det er stor variasjon i hvem som får prisen. I fjor gikk prisen til Erlend Johannesen for sitt engasjement for foreldreløse barn på Filipinene. Tidligere har også gründere og folk som har representert Trøndelag på en positiv måte i ellers i samfunnet fått prisen.

Det er med andre ord rom for å foreslå et bredt spekter av folk til prisen. Jo bedre begrunnelsen er, jo større er sjansen for at juryen faller for ditt forslag.

– Vi har hedret sportsstjerner, kulturpersonligheter, forskere og gründere i næringslivet. De har alle hatt gode begrunnelser og stor støtte. Men vi utfordrer alle til å lansere nye kandidater, gjerne enkeltmennesker som gjør mye for sine naboer eller lokalsamfunn og som vi kanskje lett overser, sa Arne Blix da Årets trønder 2014 ble lansert.

Så kjenner du en person som gjør en uvurderlig innsats for de rundt seg, eller som gjennom sitt liv eller virke setter Trøndelag på kartet i positiv forstand. Skriv inn navnet til vedkommende under. Skriv også gjerne en kort begrunnelse for hvorfor du mener vedkommende bør plukkes ut av juryen som én av de fem endelige kandidatene.

Fristen er torsdag 13. november.