NRK Meny
Normal

Mange endringer for RBK

Rosenborg satser på nye fjes foran torsdagens kvalifiseringskamp til europaligaen mot Crusaders på Lerkendal.

Jan Jönsson

Jan Jönsson lar nye spillere slippe til i oppgjøret mot Crusaders torsdag kveld.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Rosenborg leder 3-0 fra bortemøtet mot det nordirske laget i Belfast i forrige uke. Derfor gir trener Jan Jönsson en del nye spillere sjansen torsdag kveld.

– Vil avlaste en del

– Vi skal komme med et sterkt lag, men vi vil samtidig avlaste en del som har spilt i et tett kampprogram, og gjort det veldig bra. Det er også spillere som har gjort det bra på trening og som er spillesugne, og de får sjansen nå, sier treneren til rbk.no .

Rosenborgs Fredrik Midtsjø jager Odds Magnus Lekven.

Fredrik Midtsjø får en sjelden sjanse fra start for RBK.

Foto: Ned Alley / Scanpix

Rosenborg gjør sju endringer fra Molde-kampen søndag kveld . Mikael Dorsin, Stefan Strandberg, Borek Dockal, Jonas Svensson og John Chibuike starter på innbytterbenken. I tillegg er Steffen Iversen ute av troppen for å trene alternativt.

Borte er også midtstopper Jim Larsen , som er klar for den belgiske klubben Brugge.

Bra med midtstoppere

– Det ser jeg jo på med blandede følelser, selvsagt. Men når Jim var veldig lysten på denne overgangen, så får vi jo ønske han lykke til med det. Samtidig er det et signal til øvrige spillere om at det nå er store muligheter til å komme seg ut i Europa dersom man presterer bra i RBK-trøya, sier Jönsson.

Han understreker at klubben er bra besatt med midtstoppere, og mot Crusaders starter Per Verner Rønning og Simen Wangberg.

– Vi har jo et par ungdommer i tillegg til Rønning, som har gjort det bra i det siste. Samtidig har vi også Jon Inge Høiland som er like bra som midtstopper som back, mener treneren.

Dette laget starter kampen mot Crusaders:

Daniel Örlund, Peter Ankersen, Per Verner Rønning, Simen Wangberg, Jon Inge Høiland, Daniel Berntsen, Markus Henriksen, Mohammed-Awal Issah, Fredrik Midtsjø, Rade Prica og Daniel Fredheim Holm.