Manager og spillere ennå på ferie

Når Rosenborg møter Crusaders til kvalifiseringskamp for Europa i kveld, er både manager og to spillere på det nordirske laget ennå på ferie.

Rosenborg jubler etter scoring av Daniel Fredheim Holm

Rosenborg håper på mer jubel i Nord-Irland i kveld, der hjemmelagets manager og to av spillerne fortsatt er på ferie.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Mens Rosenborg er midt i sesongen og reiser til Nord-Irland med sine beste menn, er det litt annerledes for hjemmelaget fra Belfast.

Booket for lenge siden

For både manager Stephen Baxter og spillerne Colin Coates og Gary McCutcheon møter ikke til kamp i kveld. De er nemlig på ferie ennå.

– Ferien var booket for lenge siden, og jeg er ikke hjemme igjen før lørdag, sier Baxter til BBC Sport .


Når skal Crusaders FC isteden ledes av assistentene Charlie Murphy og Roy McDonald når Rosenborg kommer på besøk.

Lerkendal i neste uke

Oppgjøret dreier seg om å gå videre i kvalifiseringen til Europaligaen, og returkampen spilles på Lerkendal i neste uke.

Men selv om Crusaders virker svekket, skal ikke RBK ta lett på kampen.

– Jeg hadde en lang samtale med Charlie Murphy om kampen i dag, og guttene kommer til å være godt forberedt, sier den ferierende manageren til BBC.

Rosenborg har langt større meritter i Europa enn lille Crusaders, og Stephen Baxter tror det blir vanskelig å avansere.

– RBK er sterke

– Rosenborg har hatt stor suksess i Europa de siste årene. Vi har sett deres siste fire, fem kamper på DVD, og det er et veldig sterkt lag, mener manageren.

Crusaders starter ikke seriespillet før i august, men spilte mot Fulham i europacupen så seint som i fjor. Da ble det tap 7-1 over to kamper.

Rosenborg stiller trolig med sitt beste lag med unntak av Jim Larsen, Stefan Strandberg, Ole Selnæs og Daniel Fredheim Holm som sliter med skader og sykdom. RBK mønstrer denne troppen til kampen på Seaview Stadium som har en kapasitet på 3000 tilskuere:

Daniel Örlund, Alexander Hovdevik, Peter Ankersen, Jon Inge Høiland, Simen Wangberg, Per Verner Rønning, Mikael Dorsin, Borek Dockal, Markus Henriksen, Mohammed-Awal Issah, Lars Arne Togstad, Fredrik Midtsjø, Jonas Svensson, Daniel Berntsen, John Chibuike, Rade Prica og Steffen Iversen.