Man in black

Han spiller på fire strenger i NRK Trøndelags nye Band. Møt bassist Morty Black!

Morty Black, Morten Skaget
Foto: Ole Petter Klepp / NRK

Morty Black, eller Morten Skaget, kjennetegnes foruten bassgitaren best med det lange mørke håret - alltid med et stramt skjerf rundt hodet.

- Det er mitt hår ja, det er ekte. Så det sitter ikke fast i skjerfet om noen tror det, gliser Morty.

Han er andremann ut i NRK Trøndelags nye serie Bandet. Her bygger vi ei ny gruppe, artist for artist, bestående av forskjellige trønderske musikere - alle til vanlig svært så gode lagspillere for andre norske artister. Nå skal de selv frem i søkelyset.

Se del to av vår serie Bandet her:

Bandet del II

TNT og Mariah

48-åringen fra Møllenberg i Trondheim, som i dag spiller fast med Åge Aleksandersen har en lang karriere bak seg. Han har rukket og bli en prisbelønnet bassist, og har lånt ut sitt talent til et stort antall, varierte artister og produsenter opp i gjennom årene.

Morty Black er representert på over 2 millioner CD'er så langt i karrieren. Den amerikanske popdivaen Mariah Carey er blant de internasjonale artistene Morty har lånt ut sine bassferdigheter til.

Men selvsagt er det hans 21 år i rockebandet TNT som først og fremst har gjort han kjent. På 80-tallet regjerte de radiostasjoner her hjemme, i likhet med Stage Dolls hvor kollega Steinar Krokstad spilte.

I 1987 kom superhit og landeplage "10 000 lovers", den nesten sprengte Ti i skuddet. Både den og "Tell no tales" kom med på den amerikanske Billboardlista. Dette ble bandets kanskje mest suksessfulle år, kronet med en Spellemann året etter.

Video nsps_upload_2009_2_27_13_30_36_728.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

TNT gjorde det også bra i Japan, USA og det øvrige av Europa. Morty slutta i TNT da det ble klart at Åge Aleksandersen ønska han med på turné.

Digga Tellefsen

Oppveksten på Møllenberg var prega av, foruten nitid lytting til Radio Luxembourg, noe så overraskende som fiolindigging.

- Et av mine minner fra barneåra er Arve Tellefsen som bodde bare noen steinkast fra oss. Om sommeren kunne jeg stå utenfor hans åpne vindu for å høre han øve. Jeg tror nok dette var min første interesse for musikk, sier Skaget.

Need a bassplayer?

Morty Black, Morten Skaget
Foto: Ole Petter Klepp / NRK

I tillegg til spilling med Sambandet er Morty til daglig artistansvarlig i TS partner Underholdning. Her jobber han med navn som Ulf Risnes, The Black Sheeps og Sie Gubba.

- Det store akkurat nå er selvsagt The Black Sheeps. Jeg tror ikke det er noen døgnflue, sier han mellom alle telefonene som ringer.

Men for Morty Black blir det aldri nok utfordringer ser det ut til. På hjemmesiden hans står det nemlig:

- Need a bassplayer? Go to "hire me!"