Malvikbedrift legges ned – 42 arbeidsplasser forsvinner

Vaskfabrikken Intra har vedtatt å legge ned sin virksomhet i Malvik. Dermed blir 42 arbeidsplasser flyttet til Sverige.

Intra Malvik
Foto: Linda Bjørgan / NRK

Bedriften produserer vasker av rustfritt stål og har holdt til på sin nåværende beliggenhet siden 1989.

– Tung dag for alle

Beslutningen ble tatt på Intras styremøte i dag.

– Det har vært en tung dag for alle, sier salgs- og markedsdirektør Ingrid Johansen til Malviknytt.

Intra skal i følge lokalavisen være i en situasjon der økt effektivitet er nødvendig for å hevde seg i et konkurranseutsatt nasjonalt- og internasjonalt marked.

– Nå starter vi på en prosess og et prosjekt som vi vedtok i mai. Det innebærer at det i 2016 vil bli startet en prosess knyttet til flytting av produksjonen ved Intra Malvik over til Intra Mölntorp i Sverige, skriver Intra AS i en pressemelding.

Flytteprosessen vil foregå i løpet av de neste 2-3 årene.

– Forhastet beslutning

Ifølge pressemeldingen må 42 ansatte flytte til Sverige eller bytte jobb.

Det antas at Intra vil starte nedbemanningen allerede i utgangen av 2016 ved å kutte åtte stillinger, deretter syv stillinger i 2017 og de resterende 27 stillingene i 2018/2019.

Næringssjef i Malvik kommune, Ole Christian Iversen forteller Malviknytt at han ikke er overrasket over beslutningen, men at han likevel er skuffet.

– Jeg mener jo avviklingen er forhastet og at Intra ikke har sett på mulighetene for å samle virksomhetene i Norge framfor Sverige, sier han.

– Det er synd at så mye kompetanse og produksjonsutstyr skal forsvinne, men ikke noe vi kan gjøre noe med akkurat nå, sier næringssjef Ole Christian Iversen.