NRK Meny

Malvik-ordføreren deltar i mobbeaksjon

Malvik-ordfører Ingrid Aune bekrefter i dag at hun deltar i kveldens markering mot mobbing.

Ingrid Aune

Ingrid Aune deltar i kveldens markering mot mobbing. Det er foreningen Voksne for barn som arrangerer.

Foto: Morten Kjennerud / Arbeiderpartiet

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

– Dette er ikke et fakkeltog mot Malvik kommune, og ordføreren bør kjenne sin besøkelsestid. Noe annet vil være tragisk for kommunen og mobbeplanene framover. Det uttalte sekretær i Voksne for barn, Tanja Ellingsen, til NRK fredag.

Det var da uklart om ordfører Ingrid Aune skulle delta på arrangementet, men i dag kom beskjeden Ellingsen har ventet på. Ordføreren bekrefter sin tilstedeværelse.

– Jeg er stolt over engasjementet for våre barn og unge som vi har i Malvik. Jeg håper toget i kveld kan inspirere kommuner landet over til et sterkere anti-mobbearbeid og ser frem til å delta, sier Aune.

På grunn av brannfare skal ingen bære fakler likevel, men glowsticks og ledlys.

– Positivt initiativ

Varaordfører i Malvik, Ole Herman Sveian, roser initiativtagerne.

– Det er positivt at de tar initiativ til å fokusere på et bra skole- og oppvekstmiljø. Skal vi lykkes i kampen mot mobbing, er det viktig at alle gode krefter samarbeider, uttalte Sveian.

Arrangøren er optimistiske og håper på mellom 500 og 1000 deltakere i mandagskveldens fakkeltog i Hommelvik.

Line-saken utløste markeringen

Vikhammer ungdomsskole i Malvik og kommunen, ble i fjor høst dømt til å betale erstatning til Line Sommer Hoel, som ble utsatt for langvarig mobbing og seksuelt overgrep mens hun var elev på skolen.

Politikerne gikk først inn for å anke saken, men så tok saken en ny vending da flertallet i formannskapet i Malvik kommune bestemte seg for å trekke anken.

Ønsker full gjennomgang

Malvik Høyre ønsker nå en en full gjennomgang av kommunens håndtering av saken. Og den ønsker gruppeleder i Høyre Eva Lundemo, å ta i kommunestyret, som er kommunens øverste organ.

Eva Lundemo

Eva Lundemo er gruppeleder i Høyre. Hun ønsker at kommunens øverste organ skal se på håndteringen av 'Line-saken'.

Foto: Privat

– Det har vært mye beskyldninger og påstander i denne saken. Innbyggere og kommuneansatte har hatt det tøft i jula, og de fortjener en ordentlig gjennomgang av saksbehandlingen. Denne saken har vært dårlig håndtert og dårlig kommunikasjon fra den politiske ledelsen, sier Høyres gruppeleder, som selv skal gå i kveldens fakkeltog.

Det er Malviks ordfører positiv til.

– Jeg vil legge til rette for at kommunestyret skal få en grundig redegjørelse om hvordan saken har blitt håndtert fra kommunens side, og vil be rådmannen om å foreta en slik gjennomgang allerede i første kommunestyremøte, sier Malvikordføreren.

Video fra Trøndelag

Arne Sevaldsen fant Norges største gullklump under gullgraving i elva Gisna.

< (MUSIKK:Tittel: Find MeKomp.: Pete KelleherUtøver: Sigma + BirdyUtgitt: 2016Platem.: 3 Beat Productions 05037128223252Tid brukt: 0'21Arkinvnr.: NONRE653347HD0005Tittel: A summer romanceKomp.: Kåre GrøttumUtøver: Sigmund Groven + Tommy Reilly + Armon String QuartetAlbum: Music for two harmonicas (1976)Platem.: Polydor 2922 008Tid brukt: 0'15Arkivnr.: NONRO060783LP0104)
De siste årene har det blitt færre sjøfugler langs kysten. 
På Sklinna nord i Trøndelag leser forskerne økosystemet i skarvespy. Og kan makrellen kan være en nøkkel til å forstå det som skjer?