Hopp til innhold

Malvik kommune drøyer i mobbesaken

Line Sommer Hoel (25) hadde håpet å sette strek i mobbesaken. Det vil trolig ta seks-sju måneder før kommunen vil diskutere erstatningsoppgjøret.

Mobbesak Malvik

Det kan ta over et halvt år før Line Sommer Hoel (25) kan legge mobbesaken bak seg. Hun gikk til sak mot kommunen etter at hun ble mobbet på ungdomsskolen.

Foto: Frank Almås / NRK

Malvik kommune har bedt om en helt ny sakkyndigrapport før de i det hele tatt vil diskutere erstatningssummen. Det kan ta seks-sju måneder før den er klar.

– Line Sommer Hoel blir utsatt for et stor belastning når hun må vente. Seks-sju måneder er altfor lenge. Klienten min burde vært skånet for dette, sier Sommer Hoel sin nye advokat, Christian Lundin i advokatfirmaet Ness Lundin.

Advokat Christian Lundin representerer 35 av dem som fikk narkolepsi av svineinfluensa-vaksinen.

Advokat Christian Lundin mener Line Sommer Hoel blir utsatt for unødvendig belastning når Malvik kommune ikke vil diskutere erstatning.

Foto: Håkon Jacobsen / NRK

– Tar ikke dommen innover seg

Bakgrunnen er at Sommer Hoel i fjor saksøkte Malvik kommune etter langvarig mobbing på Vikhammer ungdomsskole. Etter først å ha vunnet rettssaken, kom beskjeden om at kommunen anket. Like etter nyttår snudde kommunen og trakk anken. Sommer Hoel kunne juble for å ha vunnet frem mot skolen og kommunen.

Hun jubler ikke lenger. Hun er ikke i stand til å uttale seg til media på grunn av helsemessige årsaker, og advokat Lundin sier dette på hennes vegne:

– Idet anken ble trukket, aksepterte Malvik kommune dommen. Nå viser de at de ikke tar dommen innover seg.

– Malvik kommune erkjenner skyldansvar i mobbingen av kvinnen, og at tingretten har besluttet at erstatningsutmåling løses i egen rettsprosess. Det er en trygghet for alle parter og innbyggere at slike saker løses gjennom rettssystemet slik at kvinnen får riktig erstatning, sier ordfører i Malvik, Ingrid Aune.

Malvik mobbesak

Line Sommer Hoel byttet nylig advokat. Hun begrunner advokatbyttet med at Malvik kommune endret strategi.

Foto: Anders Ulvolden / NRK

Hensiktsmessig å bytte advokat

Etter at Malvik kommune trakk anken i mobbesaken, byttet de også advokat. Per Anders Engelsen ble erstattet av Bjørn Morten Brauti, som har personskaderett som spesialfelt.

Ingrid Aune

Ordfører i Malvik, Ingrid Aune, mener det er tryggest for alle at erstatningssaken løses i retten.

Foto: Morten Kjennerud / Arbeiderpartiet

– Formannskapet har ønsket en advokat som kan personskadeerstatning, og som har erfaring med unge skadelidte, sier Aune.

Nå har også fornærmede Sommer Hoel byttet advokat.

Det bekreftet hennes tidligere advokat, Arnfinn Andersen:

– Det er Line selv som har funnet dette hensiktsmessig. Jeg tror det er en fornuftig løsning å bytte advokat, ut ifra hvordan kommunen kjører saken videre, sier Andersen til NRK.

Vil ikke antyde sum ennå

Sommer Hoel skriver følgende på bloggen sin:

«På grunn av kommunens "nye" strategi, og hva det betyr for veien videre for meg, har jeg med tungt hjerte sett meg nødt til å gjøre et advokatbytte. Vi føler at sakens videre retning nå dessverre krever en annen type kompetanse».

Sommer Hoel sin nye advokat, Christian Lundin, har erstatning og forsikringssaker som spesialområde. Han har gjennom 20 år prosedert et stort antall saker for tingrett, lagmannsrett og Høyesterett.

Den forrige advokaten krevde 8,3 millioner kroner i erstatning. Lundin har ikke satt seg nok inn i saken til at han vil antyde hva de ønsker å kreve i denne omgang.