Normal

Målkongene besøker de gjerrigste

Stabæk har sluppet inn færrest mål i Tippeligaen hittil i år. Motstanderen i kveldens toppoppgjør på hjemmebane, Rosenborg, har scoret flest.

 Pål André Helland

MÅL: Rosenborgs Pål André Helland er tilbake til Stabæk-kampen. Her jubler han etter 1-0-scoringen i eliteseriekampen mot Aalesund på Lerkendal stadion tidligere i sesongen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Mens bærumslaget «bare» har satt ballen i motstandernes mål 16 ganger, har Rbk scoret nesten dobbelt så mange - 32.

– Vi er fornøyd med mye av det av det vi har gjort så langt i år. Ikke minst med at vi skaper mange målsjanser, scorer mye mål og har mange målscorere i laget, sier Rosenborgs assistenttrener Erik Hoftun til NRK.

Erik Hoftun

MANGE MÅL: – Vi er fornøyd med mye av det av det vi har gjort så langt i år. Ikke minst med at vi skaper mange målsjanser, scorer mye mål og har mange målscorere i laget, sier Erik Hoftun til NRK.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Alexander Søderlund har funnet veien til nettmaske ti ganger, Tobias Mikkelsen seks ganger og Pål André Helland fem.

– Det viktigste er at vi skaper mange målsjanser. Vi har også målscorere i midtbaneleddet, påpeker Hoftun.

Til gjengjeld har Stabøk bare sluppet inn seks mål, mot Rosenborgs ni.

LES: Søderlund før toppkampen: – Stabæk kommer til å rakne

Helland tilbake

Helland har hatt en kanonstart på sesongen, men vært litt inn og ut av laget grunnet skader. Mot Stabæk er han tilbake.

– Han er en målscorer, god én mot én og også god i relasjon med spillerne han spiller sammen med på høyresida av banen, sier Hoftun.

(Saken fortsetter under bildet)

Stabæk

TOPPSCORER: Adama 'Dio' Diomande er lagets toppscorer med sju mål hittil i sesongen. Her scorer han 1-0-målet i eliteseriekampen mot Sandefjord på Nadderud stadion.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Rosenborg reiser til Nadderud for å revansjere de to tapene fra i fjor.

– De var et veldig godt lag. Vi var ikke så gode. De møtte oss kanskje på gode tidspunkt, og fikk i tillegg fine mål på riktige tidspunkt, sier Helland om fjorårets kamper.

– De fikk brukt kontringsstyrken sin, som de var sterke på i fjor. De er de gode på også i år. Så får vi vise at vi har tatt noen steg videre, mener Helland.

LES: – Stabæk får ikke tre poeng på mandag

«Stabæk-komplekset»

Erik Hoftun har på forhånd spådd et tøft oppgjør mot overraskelseslaget fra Bærum.

– Vi frykter ingen, men vi har stor respekt for det Stabæk har gjort så langt i år. Både det trener, Bob Bradley står for og det spillerne deres har prestert. Statistikker er til for å brytes, og det har vi tenkt å gjøre noe med på mandag, sa han før helga..

– Vi slet med dem i fjor, men slo dem i oppkjøringen til årets sesong. De er gode på kontringer, men vi må vise at vi er et bedre lag å kvitte oss med «Stabæk-komplekset», fortsatte Hoftun.

LES: Nå er Stabæk gullkandidater