NRK Meny
Normal

Malec ferdig i Rosenborg

Tomas Malec' kontrakt går ut 31. juli, og Rosenborg ønsker ikke å benytte seg av utkjøpsklausulen.

Malec

Tomas Malec er ferdig i Rosenborg.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

– Vi vil takke Tomas for en fantastisk innsats for Rosenborg det året han har vært her. Vi ønsker han lykke til videre, sier sportslig leder Stig Inge Bjørnebye til RBK.no.

Det slovakiske fyrtårnet har vært i Rosenborg i nesten et år, på lån fra slovakiske Trencin. Rosenborg hadde en utkjøpsklausul på spissen, men velger å ikke benytte seg av den.

Malec har vært andrevalget i klubben bak toppscorer Alexander Søderlund, og har totalt hatt ti innhåp i serien, som har resultert i to mål.

Tror på nytt utlån

– Det blir nok et nytt lån på meg, sier Malec til TV2.

– Det er tøft å dra, jeg har virkelig trivdes her og ønsker å bli, så det er emosjonelt. Tusen takk til Rosenborg og fansen, kanskje blir jeg i den norske ligaen og scorer mot dem, legger han til.

– Tomas hadde lyst å være i RBK, så det er synd vi ikke får det til, men vi har flere andre alternativer, sier Malec' agent, Karol Csonto.

Ikke med i helgen

Malec sliter for tiden med en skade, og er ikke med i troppen mot Sandefjord i helgen. Dermed har 22-åringen spilt sin siste kamp for Rosenborg.

– Han kommer på trening i morgen og tar farvel med gutta, tror det blir noen lange klemmer da, sier Stig Inge Bjørnebye til TV2.