Magnus Moan legger opp etter sesongen: – Alt har sin tid

– Jeg merker at det er tøft å stå så alene som jeg har gjort utenfor landslaget, sier Moan.

Verdenscup ski nordiske grener

LEGGER OPP: – Når man strever litt med å få gode resultater så merker man at det kanskje er på tide, sier Moan til NRK.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Kombinertveteran Magnus Moan (35) har bestemt seg. Han legger opp ved sesongslutt, men før det har han lyst til å avslutte en lang karriere med sitt 8. verdensmesterskap.

Det var Adresseavisen som meldte om saken først.

– Jeg har holdt på i mange år og begynner å dra på årene. Jeg merker hardkjøret og det kreves mer og mer for å være med å kjempe i toppen, sier Magnus Moan til NRK.

– Når man strever litt med å få gode resultater så merker man at det kanskje er på tide. Alt til sin tid, fortsetter Moan.

Familien

Han legger heller ikke skjul på at han savner mer tid sammen med familien.

– Jeg har to gutter som knapt ser meg gjennom året, og det er også medvirkende til at jeg tenker det er på tide å avslutte på en best mulig måte nå.

Magnus Moan er eneste nordmann med medalje i sju VM på rad, og målet er fortsatt å komme med til det åttende verdensmesterskapet.

– Hvis jeg klarer å kvalifisere meg, vet jeg at jeg er kapabel til å ta medalje, sier Moan.

– Ikke veldig overrasket

NRKs kombinert-ekspert Fred Børre Lundberg er ikke veldig overrasket over at Moan setter punktum for karrieren etter sesongen.

– Nei, sånn som utviklinga har vært de siste årene og det året her, er jeg ikke så overrasket. Jeg tenkte vel at det kom til å bli tøft når han havnet utenfor landslaget og skulle satse på egen hånd.

– Det er en helt annen hverdag, og resultatene i år har ikke vært kjempebra. Så at han velger å legge opp etter sesongen, det er jeg ikke veldig overrasket over, sier Lundberg.

Moan er ikke uttatt til helgens renn i Chaux-Neuve og må prestere helt på topp hjemme i Granåsen siste helg i januar om VM-drømmen skal bli virkelig, mener Lundberg.

– Han har ikke så mange muligheter igjen til å vise seg frem, så da er det vel hjemmebane i Trondheim som er den store muligheten hans.

– Der har han gjort det bra før, men jeg tror han må på pallen i begge rennene i Granåsen for å være aktuell for VM-laget, sier Lundberg

Vet ikke hva han skal gjøre når han gir seg

Magnus Moan har ikke lagt noen planer for hva han skal gjøre når han gir seg som toppidrettsutøver, men han har noen tanker om hva han ønsker.

– Endelig satses det på kombinert for kvinner, og de skal ha sitt første mesterskap i Oberstdorf i 2021. Det ville være veldig spennende hvis jeg fikk være med og bygge opp et lag til det mesterskapet.

Vært i verdenseliten i 15 år

Magnus Moan har tilhørt verdenseliten i kombinert siden han vant sin første verdenscupseier i Reit im Winkl 2. januar 2004. Han fikk olympisk gull i lagkonkurransen i Sotsji i 2014, men mangler fortsatt en individuell gullmedalje fra mesterskap.

Ved siden av alle VM-medaljene har han også gull, to sølv og bronse fra OL.