NRK Meny
Normal

Mæle ber retten avgjøre skogstrid

Etter en lang rekke med forhandlinger er det fortsatt strid om fordelingen etter Norges største private skoghandel.

Ola Mæle
Foto: Montasje: Ccanpix/Roar Hansen

- Saken har versert i rettsapparatet og jordskifteretten i form av forhandlinger i seks år. Vi synes det er riktig at jordskifteretten nå blir satt og at vi får på plass en driftsordning for eiendommen, sier Ola Mæle til NRK.

Giganteiendom

Bakgrunnen for saken er at partene er uenige om hvem som skal eie hva av en 1,4 millioner mål stor eiendom ekteparet Ulvig og Kiær kjøpte 2003. Eiendommen er fordelt på ti kommuner i Namdalen og er Norges største private skoghandel til nå.

Ulvig/Kiær tapte tidligere i en sak mot Ola Mæle, da ble det klart at han hadde rett til å kjøpe halvparten av eiendommen.

Denne uken har Ola Mæle bedt om at det åpnes full jordskifterett i saken. Han håper at retten kommer i gang med arbeidet slik at saken blir avsluttet så fort som mulig.

Uenige om verdi

NRK har ikke fått svar hos Ulvig/Kiær i dag, men jordskiftedommer Helge Grudt i Nord-Trøndelag jordskifterett sier at partene er enige om det meste etter en rekke forhandlingsmøter. Det som mangler er en enighet om verdien av eiendommen og naturressursene.

- Nå må retten først og fremst legge fram flere konkrete delingsforslag, blir ikke partene enige må jordskifteretten bare bestemme den endelige delinga, sier Grudt til NRK.

Han håper at saken kan være avgjort i løpet av året.