Planla avslutningsfest før cupfinalen

Trondheims-Ørn overrasket alle, også seg selv, ved å ta seg til cupfinalen i fotball. Nå må de finne ny dato for avslutningsfesten som var planlagt før cupfinalen.

Mens Rosenborg forlengst er slått ut av cupen, er TrondheimsØrn klare for cupfinale, og det for første gang siden 2010. Det overrasket mange, også jentene sjøl.

Dagen derpå er Ørn-jentene fortsatt høyt oppe etter semifinale-seieren over Røa søndag.

– Cupfinalen er kanskje det største vi kan være med på. Det er nesten rart å tenke på, kanskje går det opp for meg om et par dager, sier Guro Reiten.

– Vi gleder oss veldig, dette blir kjempeartig, jubler Tina Fremo.

Turte ikke se på

Guro Reiten

De siste minuttene ble i overkant spennende for Guro Reiten som ikke turte se slutten.

Foto: Frank Almås / NRK

Det som så ut til å bli en enkel seier over Oslo-laget, utviklet seg til den reneste thrilleren i andre omgang.

Trondheims-Ørn ledet 3–0 til pause, men Røa kom sterkt tilbake og satte ballen i nettmaskene to ganger før dommeren blåste av kampen.

At dommeren hadde lagt til flere minutter gjorde ikke saken bedre for nervøse trønderjenter.

– Jeg husker veldig godt da vi satt på benken og fikk høre at det var lagt til seks minutter. Da turte jeg ikke se på lenger og lå med hodet på benken, ler Reiten.

– Imponerte stort

Trondheims Ørn

Elleville jubelscener utspant seg på stadion på Ranheim etter at cupfinaleplassen var sikret med 3-2- seier over Røa.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Men Trondheims-Ørn holdt stand og kunne til slutt juble over sin første cupfinaleplass siden 2010.

Mange lot seg imponere over 3-2-seieren, deriblant NRKs fotballekspert Lise Klaveness.

– Ørn imponerte stort i første omgang av semifinalen i går. Det er lenge siden jeg har sett laget så dyktige på å spille seg ut bakfra og derfra klare å involvere indreløperne sine. Tidvis så det ut som "gode, gamle Ørn", altså suksesslaget fra 1990-tallet og begynnelsen av 2000-tallet, som jo var ekstremt gode på dette, forteller Klaveness til NRK.

Må utsette festen

Nå står Ullevaal for tur, og det kan se ut som om seieren mot Røa kom overraskende på alle.

Ørn-trener Thomas Dahle hadde innerst inne ikke trodd laget hans skulle klare å ta seg helt til cupfinalen. Og spillerne selv hadde allerede satt dato for årets sesongavslutnings-fest, 14 dager før cupfinalen.

– To fester er egentlig planlagt før finalen, men det skal vi alltids klare, spøker Solfrid Andersen Dahle til høylytt latter fra de andre i sofaen.

Men Trondheims-Ørn kommer ikke til på ligge på latsiden fram mot cupfinalen. Trener Thomas Dahle har tro på seier, og da må det trenes.

– Det er mye lettere å starte på ei ny treningsuke etter seieren i går, og det er mye lettere å motivere seg til bortekampen mot Amazon Grimstad til helga. Nå må vi stå løpet ut hele sesongen med cupfinalen langt der framme. Lillestrøm må finne seg i å være favoritter, men vi kan godt slå dem på en god dag, mener Ørn-treneren.