NRK Meny
Normal

– Doner heller penger enn klær og utstyr

Knapt et døgn etter at de satte i gang en innsamling til flyktningene i Hellas, må ildsjelene fra Stjørdal be folk slutte å komme med klær og utstyr. Årsaken er at de rett og slett ikke har mer plass.

Innsamlingsaksjon flyktninger

Etter den første leveransen i morges så vi at vi måtte si stopp, sier initiativtaker Mia Uthus etter bare et døgns innsamling i en hangar i Stjørdal.

Foto: Privat

Mia Uthus jobber ved helikopterselskapet Helitrans i Stjørdal, og er blant iniativtakerne til innsamlingen. Men allerede dagen etter at de åpnet hangaren for varer, er kapasiteten sprengt.

Hildegunn Kaspersen, Ann Kristin Lindgaard, Rebecka Gimnes og Mia Uthus

Hildegunn Kaspersen, Ann Kristin Lindgaard, Rebecka Gimnes og Mia Uthus har tatt imot store mengder klær og utstyr.

Foto: Privat

– Vi er overveldet over hvor mange som har donert alt fra barneleker til madrasser og sanitærutstyr, og det er synd vi ikke kan ta imot mer. Men nå må vi be folk om å istedet donere penger til å få tingene transportert til Hellas, sier Uthus til NRK.

Helitrans samarbeider med hjelpeorganisasjonen Amadia i Trondheim, men også der er kapasiteten sprengt. Lokalet på Charlottenlund er helt fullt, og de leter nå etter et nytt lager.

LES: Slik kan du hjelpe flyktingene

Har allerede fylt opp en trailer

Mia Uthus forteller at de fikk inn mer klær og utstyr på mandag enn de hadde regnet med å få i løpet av en hel uke. Så langt har de bare fått levert videre bare en brøkdel av alt de har fått inn i hangaren.

– Nå har vi ikke kapasitet til å kjøre alle tingene til Amadia i Trondheim, og de har uansett ikke mer lagerplass, sier hun.

Amadia har ordnet med en trailer som skal kjøre til Lesvos i Hellas på fredag, men den vil bli fylt opp med det som allerede har kommet inn. Nå trenger organisasjonen penger til å leie flere trailere.

– Vi oppfordrer derfor folk som vil bidra til å heller donere penger, slik at de kan få fraktet nedover utstyret de får fra både oss og andre, sier Uthus.

LES: Nordmenn fyller lagre med utstyr

Innsamlingsaksjon flyktninger

– Håper dere kan bremse litt, det er helt fullt hos oss, skrev hjelpeorganisasjonen Amadia til innsamlingsaksjonen i Stjørdal.

Foto: Privat

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.