Må passe på Klæbos tenningsnivå

Ruka (NTB): Sprinttrener Arild Monsen vil gjøre alt for at Beito-vinneren Johannes Høsflot Klæbo (20) ikke blir for overivrig i lørdagens verdenscupsprint i Ruka.

Johannes Høsflot Klæbo vinner

Johannes Høsflot Klæbo fra Byåsen inn til overraskende seier i sprintfinalen på Beitostølen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

20-åringen fra Byåsen i Trondheim imponerte voldsomt da han dundret inn til seier på Beitostølen sist søndag.

Da handlet det om skøyting.

Lørdag er det klassisk. Klassisk var også på programmet da han stilte opp i sitt hittil eneste verdenscup i Drammen sist sesong. Da endte han på 15.-plass etter å ha blitt slått ut i kvartfinalen.

I helgen får Johannes Høsflot Klæbo sjansen fordi Eirik Brandsdal ikke er helt frisk. Petter Northug er heller ikke med, og i hans sted går Pål Golberg.

Løperen fra Gol var raskest i prologen på Beitostølen og ble nummer to i finalen.

Ingen sjanser

– Vi har en som er syk og en som ikke form. Dermed ble det et par rokeringer på laget. Eirik er forkjølet. Han er tilbake i ganske så normal trening, men denne helgen kommer for tidlig på ham. Vi kunne ikke ta noen sjanser med tanke på denne helgen. Men vi har gode reserver og alle muligheter, sa Monsen da NTB snakket med ham på flyplassen i Kuusamo.

Johannes Høsflot Klæbo

Johannes Høsflot Klæbo på Gardermoen sammen med sprinttrener Arild Monsen.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Høsflot Klæbo kom med det samme flyet sammen med de andre sprinterne.

– Han er virkelig en mann for framtida. Det har vi sett og visst en stund allerede. Han banket til i første forsøk. Det blir spennende å se i helgen. Det kan bli veldig bra, sa Monsen.

Noe annet

Det har vist seg før at verdenscup er noe helt annet enn nasjonal åpning og Beitostølen.

– Man kan kanskje ikke forvente at han nødvendigvis leverer på øverste hylle lørdag?

pallen

Johannes Høsflot Klæbo med seier på Beitostølen. Til venstre Pål Golberg som ble nummer to og Finn Hågen Krogh på tredjeplass.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Nei. Det trenger ikke å bli slik. Det blir fort spennende. Vi får håpe at han får gjennomført uten uhell eller slikt. Det er lett å bli for overivrig. Vi får ta en liten prat før start.

– Hva er det som fører til at enkelte blir for overivrig?

– Det er det man vil prestere noe ekstra i starten på en slik sjanse. Vi har sett før at det har gått galt for noen på akkurat det området, men Johannes virker som en stødig og rolig kar, og jeg tror at dette vil gå bra, sa Monsen.

NTB/NRK