Lyst til å overnatte her?

Under Olavsfestdagene i Trondheim gir arrangørene to heldige vinnere muligheten til
å oppleve noe ingen andre har gjort før, å overnatte i tårnet i Nidarosdomen.

Vestfronten på Nidarosdomen

Olavsfestdagene trekker to heldige vinnere som får muligheten til å tilbringe ei natt i Millenniumskapellet i Nidarosdomen.

Foto: Øyvind Blomstereng

– Vi har en spesiell konsert den natta. Den varer i over syv timer, og vi spøkte litt med at dem som kjøpte billett fikk overnatting på kjøpet. Det var da vi kom inn på tanken om å tilby et par en litt ekstra spesiell opplevelse, sier direktør for Olavsfestdagene, Petter Myhr til NRK.

«The Veil of the Temple»

Petter Fiskum Myhr

Direktør for Olavsfestdagene, Petter Myhr.

Foto: Olavsfestdagene

Natta det gjelder er lørdag 1. august i rommet som kalles Milleniumskapellet. Tårnet har innebygd oktogon og ambulatorium som er utstyrt med 9600 orgelpiper og rosevindu.

Samme kveld fylles Nidarosdomen av 200 korsangere og et av musikkhistoriens mektigste verk, «The Veil of the Temple».

– Det er fremført fem ganger i historien, men aldri før i en katedral. Da dirigent Stephen Leyton så Nidarosdomen sa han «dette er det perfekte stedet for å fremføre dette verket», sa Myhr til NRK da arrangementet først ble omtalt.

Det Norske Solistkor, The Holst Singers, Nidaros domkor, Nidarosdomens jentekor og sangere fra Kammerkoret Aurum, Nidarosdomens Oratoriekor, Embla, Det norske mannskor og Chorus er alle med under ledelse av den velrenommerte dirigenten Stephen Layton.

Konserten varer fra før midnatt til tidlig morgen. Vinnerne står fritt til å nyte den i sin magiske helhet eller trekke seg tilbake til sitt tårnrom når de måtte ønske.

(Artikkelen fortsetter under):

Nidarosdomen

Vinnerne av konkurransen får tilbringe natta i dette rommet. Det er møblert og dekorert for anledningen.

Foto: Nidarosdomen

Får se Sting fra tårnet

Den samme kvelden spiller også Sting i Borggården, og overnattingsgjestene kan følge den utsolgte utekonserten fra tårnet i kirka.

– Vi har satt inn møbler i rommet slik at det skal være behagelig å være der. Det er også ulltepper som man kan bre over seg hvis man vil slappe av litt, sier Myhr.

Ønsker to personer som verdsetter musikk

Vinnerne av den opplevelsesrike natta må ta noen forholdsregler. Katedralen og de ansatte i kirka må behandles med respekt og dersom vedkommende har klaustrofobi opplyser arrangørene om at turen opp vindeltrappen kan bli en utfordring.

For å være med i trekninga må man gå inn på airbnb.no og skrive en tekst på 100 ord om hvorfor akkurat du/dere fortjener denne muligheten.

– Vi ønsker at det skal være to personer som virkelig verdsetter musikken og det å få lov til å være i en slik katedral, sier direktøren.

SE NIDAROSDOMEN FRA LUFTA:

Se Nidarosdomen fra en vinkel du neppe har sett før. NRK Luftfoto har tatt seg en tur i høyden.

Se Nidarosdomen fra en vinkel du neppe har sett før. NRK Luftfoto har tatt seg en tur i høyden.