NRK Meny
Normal

Putans: – Det var helt sykt

Han scoret kampens siste mål, og gjorde en knalldebut på handballlandslaget i går kveld. Ikke rart Ronald Putans var i godt humør etter seieren mot Tyrkia.

Ronald Putans

Landslagsspiller Ronald Putans etter debutkampen i Stjørdal onsdag kveld.

Foto: Anders Øfsti / NRK

– Det var helt sykt egentlig! Sier en meget glad og oppstemt Ronald Putans.

I går scoret han mål nummer 41, i landslagskampen som endte 41 - 23 mot Tyrkia.

– Jeg har aldri kjent en slik følelse før. Det er en klisje, men følelsen var ubeskrivelig liksom. Jeg tenkte nå må jeg gjøre det bra. Jeg kan ikke drite meg ut på hjemmebane. Jeg syns det gikk greit, sier Putans.

Fikk råd fra de rutinerte

21 åringen fra Melhus spiller for Drammen i eliteserien. Han er kjent for å ha et godt skudd, og i går spilte han venstre bakspiller de ti siste minuttene av landskampen. Han innfridde.

– Jeg var rimelig nervøs. Så kommer Hedin og Børge og alle og fikk roet meg skikkelig ned, så jeg var ikke så stresset som jeg kunne vært. Det var veldig bra, sier Putans.

Trenerfar på tribunen

Ronald Putans far er Valeri Putans, trener for Byåsen. I går måtte han holde seg på tribunen som en vanlig tilskuer.

Selvfølgelig må han følge med på dette. Han var glad han. "Morsjan" var mest glad. Det er sykt artig å se dem i hallen, sier Putans.

– Hva tror du dette betyr for videre karriere for deg?

– Nei, jeg får håpe jeg får spille flere kamper. Jeg vet ikke, vi får se, sier Putans.

Spion i Litauen

Søndag 4. november spiller Norge neste kamp, mot Litauen. Putans er opprinnelig fra Latvia, og ser ikke bort fra at han kan snappe opp noen ord og litt strategi fra motstanderlaget, om de snakker litt russisk i stedet for litauisk.

– Det tror jeg blir morro. Skulle vært Litauen, men Latvia går det også. Vi får se om vi får lurt av dem noen småtriks, sier Putans.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.