Lover Steaua-spillerne kjempebonuser

Eieren av fotballaget Steaua Bucuresti har lovet spillerne i startelleveren en bonus på 50.000 euro hver om de tar seg til Europaligaen i returmøtet med Rosenborg torsdag.

Jonas Svensson

Jonas Svensson i duell med en Steaua-spiller i den første kvalifiseringskampen i Romania.

Foto: Djorovic, Aleksandar / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
George Becali

George Becali, eieren av Steaua Bucuresti, lover spillerne gull og grønne skoger dersom de tar seg videre til Europaligaen.

Foto: BOGDAN CRISTEL / Reuters

Ifølge rumensk media, som allerede har ankommet Lerkendal og Trondheim, så har klubbeier George Becali lovet hver og en spiller i startelleveren til Steaua Bucuresti omtrent 500.000 norske kroner hver om de slår RBK og tar seg til Europaligaen.

Flere medier meldte at Becali skal ha mistet hodet etter tapet for trønderne i forrige uke. VG skrev at klubbeieren skal ha truet med å sparke to spillere, samt kutte lønnen til resten av stallen etter det ydmykende tapet.

På en pressekonferanse på Lerkendal onsdag kveld, bekrefter andretrener for laget, Massimo Pedrazzini, at spillerne er lovt en bonus på nærmere 500.000 norske kroner dersom de går videre.

Tre viktige mål

Mike Jensen jubler

Her jubler Mike Jensen etter å ha scoret mot Steaua i Romania.

Foto: Vadim Ghirda / Ap

Forrige torsdag var trønderne på besøk i Bucuresti i Romania, og de hvitkledde scoret tre viktige mål i den nest siste kvalifiseringskampen til Europaligaen. Med 3–0 seier har de nå et godt utgangspunkt før returkampen på Lerkendal.

Rosenborg sto nemlig til tider imot et enormt Steaua-press. Keeper André Hansen storspilte i målet, og forsvaret kjempet for å holde nullen.

Så viste Rosenborg stor effektivitet med to kontringsmål i løpet av seks minutter. På overtid satte Mike Jensen inn sin egen retur fra keeper etter pasning fra innbytter Matthas Vilhjalmsson.

Korrupsjon og maktmisbruk

Nå kan det virke som Becali har endret taktikk, og frister heller spillerne med enorme bonuser dersom de klarer å ta seg videre til Europa.

50.000 euro tilsvarer i dag i underkant av en halv million kroner.

– Det er veldig godt betalt, men med 3-0-seier som utgangspunkt, så kunne vel jeg ha sagt det samme. Jeg tror ikke spillerne tenker på penger. Her handler det om fotball og stolthet, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til NRK.

Helland er enig i at pengene ikke bør være lokkemat.

– Det bør være motivasjon nok å skulle vinne kampen. Det er det for oss i alle fall, sier Pål André Helland.

– Vi har en mulighet

Steaua Bucuresti har pressekonferanse på Lerkendal

Steaua Bucuresti har pressekonferanse på Lerkendal onsdag kveld.

Foto: Lars Erik Skjærseth/NRK

Den rumenske klubbeieren har tidligere vært fengsla for korrupsjon og maktmisbruk.

Videre på pressekonferansen onsdag kveld, snakker en talsperson fra laget om at guttene fra Romania har tro på videre avansement.

– De spiller om ære, og vet at de har en mulighet. Vi er forberedt på å rette opp feilene fra første runde, sier han.

Klubbeieren lover 50.000 euro i bonus til Steaua-spillerne om de tar seg til Europaligaen

VIDEO: Rosenborg-spillerne synes ikke penger bør være motivasjon for å vinne fotballkamper.