Lover å hjelpe funksjonshemmede

Robert Eriksson fra Verdal er landets nye arbeidsminister, og han lover å få flere funksjonshemmede inn i arbeidslivet.

Regjeringsskifte.

Robert Eriksson er Erna Solbergs nye arbeidsminister.

Robert Eriksson

Robert Eriksson vil jobbe med å få flere funksjonshemmede i arbeid.

Foto: Reynir Johannesson / Frp

Eriksson har de siste åtte årene vært stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet fra Nord-Trøndelag, men han ble ikke gjenvalgt til Stortinget i høst. Nå blir han arbeidsminister i Erna Solbergs første regjering.

Regjeringserklæringen

– For det første skal vi gjennomføre regjeringserklæringen, og den sier mye om hvordan framtidas arbeids- og velferdspolitikk skal bli, sa han til pressen utenfor Slottet.

Han har markert seg som leder av Stortingets arbeids- og sosialkomité de siste årene.

Eriksson har vært svært kritisk til Stoltenberg-regjeringens arbeids- og sosialpolitikk, men ville ikke snakke så mye om hva som blir forandret med en ny regjering.

– Mer inkluderende

– Vi skal basere oss på regjeringserklæringen, som er en god erklæring. Der skal vi jobbe med å få et bedre arbeidsliv, et mer inkluderende arbeidsliv, der vi blant annet skal få flere funksjonshemmede i arbeid. Vi skal også få til en god velferdspolitikk som sikrer velferd til de som trenger det mest, sier Eriksson.

Flere detaljer ville han ikke gi til media på Slottsplassen etter besøket hos Kong Harald.

– Nei, nå må vi få tid til å bli kjent i departementet og sette oss inn i de utfordringene vi står ovenfor. Deretter skal vi utarbeide en god politikk som baserer seg på regjeringserklæringen, sier Robert Eriksson.