Lovende junior fra Trondheim

Joakim Sliwa (17) er blant Norges største boksetalenter. I høst skal trondheimeren delta i junior-VM i Bangkok i Thailand.

Joakim Sliwa

Joakim Sliwa er i full gang med forberedelsene til junior-VM i boksing.

Foto: Rune Kjær Valberg/NRK

Joakim Sliwa

Juniorbokseren Joakim Sliwa tror han kan hevde seg godt i junior-VM.

Foto: Rune Kjær Valberg/NRK

Junioren er konsentrert når han går i ringen på trening i Trondheim. Joakim Sliwa er det neste store boksetalentet fra byen. Han er allerede tatt ut til junior-VM, og nå trener han hardt før det store mesterskapet i oktober.

– Må trene hardt og tøft

– Boksing er jo en tøff sport, og VM er kanskje den aller tøffeste turneringen av alle. Derfor er det veldig riktig å trene hardt og tøft, sier Sliwa som representerer klubben Trym.

Lotte Lien

Lotte Lien tror det kommer flere gode trønderske boksere.

Foto: Rune Kjær Valberg/NRK

Det gjør også Lotte Lien, som er landslagsbokser og den største trønderske bokseprofilen blant amatørene. Nå håper hun å få selskap av gutta på landslaget.

– Her i Trondheim har vi mange spennende juniorer, og førsteårs seniorer. Jeg tror derfor det er store muligheter for at disse kan ta steget opp på et internasjonalt nivå, mener hun.

– Kan nå langt

For Joakim Sliwa er en turnering i London den første testen på hvor han står internasjonalt. Trener Robert Walstad tror han kan nå langt.

Robert Walstad

Trener Robert Walstad mener Sliwa har god fysikk og styrke.

Foto: Rune Kjær Valberg/NRK

– Ja, han kan bli en toppbokser internasjonalt. Han er jo på topp i Norge som junior, men internasjonalt har han ennå et stykke å gå. Men han har noe som de færreste norske bokserne har, nemlig fysikken og styrken, sier Walstad.

Foran junior-VM i Bangkok er målet å hevde seg i toppen.

– Jeg tror at muligheten er der fordi jeg har møtt flere av VM-kandidatene. Det har vært jevnt og jeg har også slått mange av dem. Derfor har jeg en god mulighet til å gjøre det greit i VM, sier Joakim Sliwa.