NRK Meny
Normal

Lotte Lien videre i bokse-VM

Tre nedslagninger og så var Lotte Lien videre til kvartfinalen i bokse-VM på Barbados.

Lotte Lien

KVARTFINALE ONSDAG: Lotte Lien bokser kvartfinale i VM onsdag.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

I en forrykende kamp mandag slo hun hjemmefavoritten tre ganger i kanvasen før seieren var sikret.

Kimberley Gittens fra Barbados fulgte den norske jenta bra i de to første rundene, men da europamester Lien satte opp tempoet i tredje runde var kampen kjørt.

Skrudde opp tempoet

Det sto 1-1 etter den første runden og 4-3 (3-2 i annen runde) til Trondheim-jenta etter runde to.

Lotte bokset litt avventende i de to første rundene, men i den tredje runden skrudde hun opp tempoet. Det førte til at jenta fra Barbados måtte i kanvasen to ganger i den runden.

– Da hun ble slått ned igjen etter ett minutt i den fjerde runden, gikk dommeren inn og stoppet kampen, fortalte lagleder Robert Walstad til NTB natt til tirsdag.

Han var selvsagt kjempefornøyd, både med Lotte Lien som satte den femte hjemmebokseren ut av turneringen, men også med Ingrid Egner som sikret sin kvartfinaleplass tidligere mandag.

Historisk bra

Nå har vi to jenter i kvartfinalen. Aldri tidligere har norsk boksing hatt to utøvere i kvartfinalen samtidig i noe VM.

– Dette er historisk, slo Walstad fast. Lotte Lien er ranket blant de åtte beste i sin klasse (69 kg) i verden. Ingrid Egner er nå inne blant åtte beste i 60 kg. Det lover godt for eventuell OL-deltakelse. Egner bokser i OL-vekten 60 kg, mens Lotte Lien må gå fra 69 til 75 kg for å ha muligheten til å bokse i London-OL i 2012.

Nå skal Lien ut mot engelske Savannah Marshall i kvartfinalen. Det blir en ny tøff kamp for den norske jenta, for Marshall er Englands kandidat til OL-turneringen i 75 kiloklassen i 2012.

Både Lotte Lien og Ingrid Egner bokser sine kvartfinaler onsdag.