– Lett match for Lotte Lien

– Lotte Lien (22), regjerende europamester i kvinneboksingens 69 kiloklasse, innleder VM på Barbados mot en av hjemmefavorittene.

Video LOTTE-TYSON-080910-WS_MXF_Innboks.MP4

Lotte Lien har Mike Tyson som forbilde.

Lotte Lien

Lagleder Roger Walstad tror Lotte Lien får lett match i sin første VM-kamp på Barbados.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX
Mike Tyson biter øret av Evander Holyfield

Lotte Lien har lært mye av Mike Tyson, men kanskje ikke å bite øret av motstanderen (som Tyson gjorde i kampen mot Evander Holyfield 28. juni 1997.)

Foto: Jack Smith / Scanpix/AP

Den 158 centimeter høye norske jenta skal ut mot Kimberley Gittens fra Barbados i sin aller første kamp, og selv om Gittens bokser på hjemmebane, så bør Lien få en lett match.

– Lotte er storfavoritt i denne kampen. Hun er tross alt en medaljekandidat, sier lagleder Robert Walstad til NRK.

Lien, som bokser sin siste turnering i 69 kiloklassen, skal ikke i aksjon før mandag kl 1600 lokal tid. Det er veid inn 22 vm-deltakere i denne klassen.

Lærer av Mike Tyson

Det første Lotte Lien gjør etter VM-turneringen er å komme seg opp en vektklasse, for i OL er det 75 kiloklassen som teller. Der møter hun over 20 cm høyere mostandere – med adskillig lengre rekkevidde.

Det er den samme utfordringen som den amerikanske bokselegende Mike Tyson i sin tid måtte takle. Lotte Lien har Tyson som sitt forbilde.

– Derfor må jeg gjøre som Mike Tyson, og møte motstanderens rekkevidde med en utrolig råskap.

Flere norske jenter

Innveiingen til årets kvinne-VM i boksing fant sted onsdag. 267 boksere fra 65 nasjoner veide inn, noe som betyr at kvinneboksingen seiler i kraftig medvind.

Fra Norge stiller lagleder Roger Walstad med tre norske jenter.

Ingrid Egner fra Oslo som også regnes blant medaljefavorittene i årets VM, skal ut mot spanske Jennifer Miranda i sin første kamp. Hun skal i ilden lørdag og blir den første norske bokseren som skal i aksjon i årets VM.

Marielle Hanssen som bokser i 51 kg, møter engelske Nicola Adams i sin åpningskamp søndag. Hanssen som er med til VM først og fremst for å lære og skaffe seg erfaring, skal nok måtte slite hardt for å sette den engelske jenta utenfor.