NRK Meny

Lokker elevene til teknologifag

NTNU har vært med på å utvikle et valgfag i teknologi i ungdomsskolen. Tirsdag var elevene på besøk i Trondheim for å bli inspirert til videre studier.

NTNU har vært med å utvikle et valgfag i teknologi i ungdomsskolen. I dag var elever fra hele landet på inspirasjonstur til Trondheim. Kanskje får de senere lyst til å studere marintekniske fag.

SE VIDEO: Teknologielever på inspirasjonstur.

Artikkelen er flere år gammel.

Elever fra hele landet var tirsdag på inspirasjonstur til Trondheim. Målet er at elevene skal få lyst til å studere marintekniske fag.

Ungdomsskoleelevene tar det nye valgfaget «Teknologi i praksis» som NTNU har vært med på å videreutvikle.

– Vi slåss om de beste

Puljevis fikk elevene omvisning i forskningsbåten til NTNU. Båten har et mannskap på 4–5 personer og har plass til 20 forskere eller studenter om bord.

Elevene fikk også omvisning i havbassenget til NTNU.

– Vi vil gjerne ha enda flere og dyktigere elever. Vi slåss litt om de beste studentene, sier Håvard Holm, prosjektleder ved institutt for marin teknikk på NTNU.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Lokker elevene til teknologifag

Elvene fikk omvisning av studenter ved NTNU.

Foto: Anne Heidi Røstad / NRK

– Det var veldig gøy

Flere av elevene vurderer en maritim framtid.

– Jeg synes det var veldig gøy. Jeg har ikke vurdert denne skolen før, men nå er det kanskje et alternativ, sier Oda Rørtveit Alsos.

– Det er en mulighet. Jeg er interessert i dette, så jeg får finne ut av det i nærmeste framtid, sier David Instebø Vang.

Video fra Trøndelag

Kystkommunen blir fordelt på Hemne/Halsa, Hitra og Orkdal.
Arne Sevaldsen fant Norges største gullklump under gullgraving i elva Gisna.

< (MUSIKK:Tittel: Find MeKomp.: Pete KelleherUtøver: Sigma + BirdyUtgitt: 2016Platem.: 3 Beat Productions 05037128223252Tid brukt: 0'21Arkinvnr.: NONRE653347HD0005Tittel: A summer romanceKomp.: Kåre GrøttumUtøver: Sigmund Groven + Tommy Reilly + Armon String QuartetAlbum: Music for two harmonicas (1976)Platem.: Polydor 2922 008Tid brukt: 0'15Arkivnr.: NONRO060783LP0104)