Snart kan du ta lokaltog til Melhus

I desember forlenges Trønderbanen fra Lerkendal til Melhus.

Trønderbanen

Lokaltogtilbudet på Trønderbanen blir styrket fra midten av desember.

Foto: NSB

– Det er en gledens dag. En ting er for oss i NSB som ønsker å kjøre, men det må være en gledens dag både for politikere som har jobbet for det og ikke minst de som bor sør for Trondheim og som nå endelig får et skikkelig lokaltogtilbud, sier Hilde Lyng som er markedsansvarlig for Trønderbanen.

Timesavganger

Det nye rutetilbudet kommer i gang 14. desember. Da blir det timesavganger fra tidlig på morgen til siste tog mot midnatt, forteller Lyng.

Hilde Lyng i NSB

Hilde Lyng i NSB er glad for at lokaltogtilbudet i Trøndelag skal styrkes.

Foto: Tone Iversen / NRK
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

Foto: Vegar Erstad / NRK

– Og så blir det faktisk litt oftere enn halvtimesfrekvens i rushtid morgen og ettermiddag.

Den nye ordningen gjør at folk kan reise med det samme toget fra Melhus til Steinkjer, eller til flyplassen på Værnes.

Det er Samferdselsdepartementet som har bestemt å styrke lokaltogtilbudet i Trøndelag.

I en pressemelding heter det at tolv av avgangene på Trønderbanen skal kjøres sør for Melhus, og at stasjonene Kvål, Ler og Lundamo vil få et betydelig tilbudsløft.

Satser på toget

– Regjeringen vil satse på økt jernbanetransport inn og ut av de store byene. Da er en satsing på Trønderbanen er en viktig del av det, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) til NRK.

Han sier de nå også får frigjort plass på veiene til de som må kjøre bil.

– Da må vi ha et bedre kollektivtilbud til de som ønsker å velge alternativt. Sør for Trondheim har jernbanetilbudet så langt vært for dårlig etter vårt ønske, derfor er vi glade for at vi sammen med NSB har funnet at det er materiell og kapasitet. Og vi skal bevilge penger for å bedre tilbudet.

– Gladsak for Melhus

I Melhus blir onsdagens samferdselsnyhet mottatt med et smil.

– Dette gjør at kollektivtilbudet blir veldig mye bedre enn det har vært. I tillegg går toget til Steinkjer, sånn at det blir et flytog fra Melhus med minst timesavganger. Det er en veldig gladsak som regjeringen nå har vedtatt, sier varaordfører Sigmund Gråbak (H) til NRK.

I 2013 reiste rundt en million passasjerer med Trønderbanen.

Ifølge departementet er det anslått at minst 250.000 flere vil bruke toget på strekningen når det nye tilbudet har fått satt seg.