NRK Meny
Normal

Trønderne lojale mot banken

Finansuro til tross - få trøndere velger å bytte bank.

Fokus Bank
Foto: Ned Alley / Foto Ned Alley 2007

Selv om flere av oss kan spare penger på å flytte sparepenger og lån er det få som gjør der. I Sparebank 1 Midt-Norge har bare 800 av bankens 180 000 kunder forlatt banken så langt i år.

Tendensen er den samme i Fokus Bank; antall kunder er som tidligere år. Banken har ikke tall på hvor mange som har sagt opp sitt kundeforhold, men kommunikasjonsmedarbeider Jorunn Voll, sier de fleste kundene holder seg i ro.

- Det er egentlig ganske konstant, men det viktigste for oss er at det er en tilvekst. Vi har til nå i år 3000 flere kunder enn ved årsskiftet, sier Voll.

Lett å bytte

Stine Neverdal er kommunikasjonsrådgiver i Finansnæringens Hovedorganisasjon. Hun sier trønderske bankkunder er bedre enn landsgjennomsnittet til å bytte bank. Men at bankkunder flest er lojale, til tross for at et bankbytte raskt lar seg gjøre.

- Det har heller ikke vært vanskelig før, men mange tror det kanskje, sier Neverdal.

Bråstopp i etterspørsel

Samtidig opplever blant annet Sparebank1 Midt-Norge en tilnærmet bråstopp i etterspørselen etter store lån.

På et styremøte sist onsdag ble det ikke tatt opp noen låneforespørsler. Det har aldri banksjef Finn Haugan opplevd før i løpet av sine 17 år i stillingen, skriver Dagens Næringsliv.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
det er julebordtid, og av alle ting du må passe på er tennene. Ikke bare med tanker på sukker og syre og sånn, men det kan skje uhell skal vi tro tannlegene!
Fra 1. januar får du nyheter klokka 18:55, 20:55 og 22:55.