NRK Meny
Normal

LO i Trøndelag støtter NHO

De krever nye regler for permittering

LO og NHO

LO stiller seg bak NHO som ber regjeringa endre reglene for permittering. De ønsker en utvidelse av permitteringstida fra et halvt år til ett år, for å unngå oppsigelser.

Hør LO- sekretær Rune Hallstrøm: LO ønsker lengere permitteringstid

- For mange trønderske små- og mellomstore bedrifter kommer regjeringas krisepakke på nyåret for seint. Det sier NHO, og får støtte fra LO.

Se video:

Video nsps_upload_2008_12_12_17_3_36_81.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

.

Kan unngå å si opp

En utvidelse av permitteringstida vil føre til at arbeidsgivere slipper å si opp arbeidstakere i den vanskelige tida som nå venter. LO tror ikke en utvidelse av ordningen vil bli for dyr.

- Jeg tror tvert imot at kostnadene ved at den forblir kort og at arbeidskrafta forsvinner over i andre bransjer vil bli dyrere for samfunnet, sier distriktssekretær i LO i Nord-Trøndelag, Rune Hallstrøm.

Han mener at dersom folk mister jobben og søker seg annet arbeid, vil bedrifter stå uten kvalifisert arbeidskraft når oppgangen igjen kommer.

ELAS, Verdal
Foto: Frank Almås / NRK

.

ELAS har permittert 18 av 36

I 50 år har ELAS i Verdal laget trådkorger til kunder i inn- og utland. Så kom finanskrisa, nedturen og permitteringene. Tidlig i høst ble halvparten av de 36 ansatte sendt hjem. Men snart er den lovlige permitteringstida over og bedriften har kniven mot strupen.

Torolf Kvello, daglig leder ELAS

Torolf Kvello, daglig leder ELAS

Foto: Frank Almås / NRK

- Ja, nå har snart 26 uker gått, og da er jeg redd vi må si opp folk, sier daglig leder i ELAS, Torolf Kvello.

Da vil bedriften miste kompetanse som den vil trenge når markedet igjen er i vekst. Men hvis regjeringa åpner for å forlenge permitteringstida til ett år, kan arbeidsplassene og konkurransekrafta være reddet.

Fra departementet får NRK i dag ingen løfter om annet enn en krisepakke i januar-februar, foreløpig med ukjent innhold.