Ljøkelsøy vrakes fra Zakopane

Andreas Stjernen og Anders Bardal får en ny sjanse til å hoppe seg inn på OL-laget.

Roar Ljøkelsøy

Det har blitt mange kulhopp for Roar Ljøkelsøy i vinter, og det blir trolig ingen OL-tur på trønderhoppere

Foto: HEINZ-PETER BADER / REUTERS

Laget til verdenscupen i hopp i Zakopane i helga ble tatt ut i dag, uten at Roar Ljøkelsøy er med. I går sa sportssjef Clas Brede Bråthen til NRK at de to siste plassene i OL blir avgjort på bakgrunn av resultatene i helga. I dag modererer Bråthen seg litt.

- Ljøkelsøy deltar i et kontinentalcuprenn i helga, og svært gode prestasjoner fra de som hopper der vil bli veid opp mot de som deltar i Zakopane, sier han.

Trøndersk duell

Andreas Stjernen

Andreas Stjernen får en ny sjanse til å kvalifisere seg til OL.

Foto: Olav Olsen / Scanpix

I tillegg til de tre hopperne som allerede er klare for mesterskapet, skal Tom Hilde, Andreas Stjernen og Anders Bardal få prøve seg i Polen. Hilde hoppa seg sannsynligvis inn på OL-laget med 4. plassen i NM i går, og dermed tyder mye på at det blir en ren trøndersk duell om den siste plassen.

- Jeg vet at jeg fortjener en plass og kan prestere bra i OL hvis jeg hopper opp mot mitt beste. Jeg er godt på vei, men må fortsatt gjøre det litt bedre enn jeg gjør nå, sier Tom Hilde til NRK.

- Kommer brått på

21 år gamle Stjernen debuterte i verdenscupen så seint som i desember, og kan ikke helt tro at han nå er høyaktuell for OL.

- Jeg har ikke tenkt noe særlig på det før, så det kommer litt brått på. Men jeg regner med det er flere enn med og Anders som kjemper om plassen, så det blir tøft å komme med, sier Stjernen til NRK.