To pågrepet etter hasardiøs MC-kjøring

En gruppe motorsyklister fra Verdal har i sommer råkjørt, stukket av fra politiet og lagt ut videoer av villmannskjøringen på sosiale medier. Nå er to av dem pågrepet og fratatt førerkortet.

I sommer har det blitt meldt om flere tilfeller av svært risikabel kjøring med motocrossykler i Verdal. De som står bak har selv filmet råkjøringen med GoPro-kamera og lagt ut videoer på sosiale medier.

I forrige uke pågrep politiet i Verdal en mann i slutten av tenårene og en mann tidlig i 20-årene, mistenkt for å ha vært med på den hasardiøse kjøringa.

– Begge er avhørt og de har erkjent å ha vært sjåfører på de mest graverende hendelsene, sier etterforskningsleder i Verdalspolitiet, Kjetil Ravlo, til NRK

Fratatt førerkortet

Etterforskningsleder Kjetil Ravlo

– Hovedmålet vårt er å forebygge at nye hendelser som dette skjer, sier politiets etterforskningsleder, Kjetil Ravlo.

Foto: Tariq Alisubh / NRK
Politiet ser på video av råkjøring

Politiet studerer en av videoene som er blitt levert til politiet.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

Politiet har tatt beslag i motorsyklene deres, kamera og andre lagringsmedier. Førerkortene er også beslaglagt inntil videre.

Mennene skal ha forklart at de er en del av en gruppe som har kjøringen som en interesse. Politiet bekrefter til NRK at de to som er siktet tilhører gruppen som kaller seg Weather Valley Wheelies.

Dette er en gjeng fra Verdal som driver med risikofylt og ulovlig kjøring, og som legger ut videoer av det i etterkant.

En YouTube-video som viser at de stikker av fra politiet er hittil sett av over 30.000. «Dette er måten å stikke av fra politiet på. De forsvinner før de engang har fått på blålyset», skriver gruppen.

Beklager sterkt

– Initiativtakeren sier at han beklager sterkt at han har utsatt andre for fare, og ønsker å jobbe for at dette ikke skjer igjen, sier Ravlo.

Adresseavisen har tidligere vært i kontakt med et av medlemmene, som uttaler at ingenting er farlig når man vet hva man gjør.

– Det vi gjør i trafikken har vi hundre prosent kontroll på. Det vi ikke har helt kontroll på, finner vi avsidesliggende steder å øve på, og da blir det noen knall og fall, sier han.

Skremte lastebilsjåfører

Villmannskjøring Verdal

Lastebilsjåfør Rune Weie filmet motorsyklistene han mente kjørte uforsvarlig på smale veier i Verdal.

Foto: Dashboard kamera

Tirsdag i forrige uke møtte flere yrkessjåfører fra industribedriften Verdalskalk tre motocrossykler i bredden på smale veier ved steinbruddet.

En av sjåførene, Rune Weie, forteller at de kom kjørende på bakhjul mot tippbilen hans. Bilene veier rundt 70 tonn når de er lastet, og veiene på stedet er ikke bredere enn drøye fem meter.

Veie hadde kamera på dashbordet i bilen sin, og leverte videoen til politiet.

– Den videre etterforskningen vil avklare om flere blir siktet, sier etterforskningsleder Ravlo.