Livsfarlig ferdsel i rasområde

Dårlig vurdering av risiko, det sier operatør ved Vegtrafikksentralen etter melding om at bilister har fjerna sperringer og kjørt gjennom et rasområde på E14 i Flora i Stjørdal kommune.

Laster kart, vennligst vent...

Raset gikk ved Flora på E14, mellom Stjørdal og Meråker.

Vegen ble stengt i går kveld, etter steinras. Vegen ble åpna igjen like etter klokka 12 i dag, etter at en geolog hadde vurdert rasfaren i området.

Setter seg selv og andre i fare

Vegtrafikksentralen fikk tips fra innringere om at sperringene var fjerna og at noen hadde kjørt gjennom rasområdet på E14 ved Flora, det sier operatør ved Vegtrafikksentralen midt, Morten Eitran.

– Det er farlig både for dem som har fjerna sperringene, og de som kommer kjørende i ettertid sier operatøren. Sperringene var ikke satt på plass igjen etter ulovlig passering.

Vegtrafikksentralen

Vegtrafikksentralen fikk tips om at sperringene var fjerna, det sier operatør Morten Eitran.

Foto: Knut Opeide / Vegtrafikksentralen

Kjøring gjennom et avsperra rasområde er strengt forbudt og straffbart. Så lenge rasfaren ikke er avklart, kan det også være livsfarlig.

Vegtrafikksentralen har varsla politiet om saken.

Eitran sier det er en dårlig vurdering hvis det er viktigere å komme fort fram i påsketrafikken enn å komme fram med helsa i behold.

Fem tonn steinmasser

– Det er antyda at mellom fem og seks tonn masser har rast ut i området, sier Eitran.

I tillegg ligger det masser i fjellskjæringa over vegen.

En stor stein havna på andre sida av vegen, og masser har dekt den ene kjørefeltet.

En entreprenør har rydda bort masser fra rasområdet. Rasområdet er også sikra ved at det er fjerna stein og steinblokker som sto i fare for å rase ut.