NRK Meny
Normal

Lang narkostraff for to litauere

Sju års fengsel ble resultatet for to litauere som blei tatt med 9.6 kilo metamfetamin i Trøndelag for ni måneder siden. Narkosaken er den nest største som er avslørt noen gang i landsdelen.

tingretten

Trondheim tingrett dømte to litauere til sju års fengsel i en av de største narkosakene som noen gang er rulla opp i Trøndelag.

Foto: Morten Andersen / NRK

Det er Adresseavisen som offentliggjør dommen i dag.

De to mennene fikk saken sin behandla i retten i Trondheim i desember, og dommen falt like før nyttår.

Opprullinga av denne saken starta med godt arbeid av årvåkne tollere på Storlien tollstasjon 6. februar i fjor. Tollerne observerte da to litauiske biler som de mente kjørte sammen, men den ene bilen kom seg unna uten å bli kontrollert. En 43-åring, den ene av de nå to dømte, kjørte den bilen tollerne stoppa. Denne mannen var da allerede kommet i politiets søkelys for andre forhold.

Tollerne kontakta politiet som innleda undersøkelser omkring bil nummer to, og så leda politispaning til at 43-åringen blei observert sammen med personer fra den andre bilen på en adresse i Trondheim ikke lenge etter.

Funnet under mose i skogen

Da stoffet blei funnet, var det ved hjelp av narkotikahund ved en adresse på Kvål i Melhus. Dette skjedde seinere i februar. På stedet blei politiet overraska da de to nå dømte plutselig dukka opp i skogen på Benna. Nærmest heilt bardust på politiet, kom mennene gående langs vegen.

Pågripelsa kan dermed sies å ha skjedd nokså tilfeldig.

Stoffet politiet da hadde funnet, var oppbevart i flasker under mose på stedet.

I retten i Trondheim i desember tilstod den eldste av de to, 43-åringen forholdet, mens den yngste på 34 år, nekta å ha hatt noe med smuglinga å gjøre. De to hadde historier som gav heilt forskjellige forklaringer på deres rolle i saka, men begge blei altså dømt til sju års fengsel.