NRK Meny
Normal

Vi drømmer om seier

Linfield har liten tro på at de skal slå Rosenborg i morgen.

Video Linfield på Lerkendal

Linfield hadde tirsdag sin første treningsøkt på Lerkendal.

I dag ankom det nord-irske laget Lerkendal. Etter en kort tur i garderoben gikk de rett ut på Lerkendal-gresset for en treningsøkt.

Men skal en tro manager David Jeffrey på dagens pressekonferanse, så kunne de like godt ha spart kreftene til i morgen. Han levner sine unggutter lite håp i morgendagens returoppgjør.

– Hvis jeg går og legger meg klokka ti i kveld, så har vi nok scoret noen mål innen klokka blir tre på natta. Men når jeg våkner og sitter og spiser cornflaksen min, så er nok den drømmen over, sier Jeffrey.

- Rosenborg er en stor klubb

David Jeffrey

Manager David Jeffrey mener lagert hans må prestere over evne om de skal slå Rosenborg onsdag.

Foto: Jørgen Pettersen / NRK

Jeffrey beskriver Rosenborg som et godt organisert lag som er raske til å spille ballen. Han mener klubben har en rekke kvalitetsspillere og nevner spesielt Anthony Annan som en meget god spiller.

Men laget hans bet godt fra seg i forriges forriges ukes oppgjør i Belfast . Rosenborg styrte mye av kampen, men greide ikke å score mot Linfield som forsvarte seg godt.

- Vi gikk ikke akkurat ut på banen med 4-4-2 som oppstilling. Da hadde vi blitt begravd på vår egen hjemmebane. Men vi spilte fornuftig og jeg tror vi overrasket Rosenborg litt, sier manageren når han skal forklare forrige ukes 0-0 kamp.

RBK sikre på seier

Rosenborg må vinne dersom de skal komme seg videre til tredje runde i Champions League-kvalifiseringen. I fjor røk klubben ut mot det ukjente laget Qarabag fra Aserbajdsjan. Klubben frykter ikke at det samme skal skje i år.

- Linfield er et brukbart bra fotballag. Men vi skal være gode nok til å slå dem. Selvfølgelig kan vi også tape en kamp, men vi har ikke gjort det så langt i år. Og det vil overraske meg mye dersom vi gjør det i morgen, sier RBK-trener Nils Arne Eggen.

Les også:

Linfield er den største klubben i Nord-Irland. Laget har vunnet serien hele 49 ganger, men består stort sett av spillere som har vanlige jobber ved siden av fotballen. Deres største triumf kom i 1966/67 sesongen da laget kom seg til kvartfinalen i Europacupen. Etter å ha slått blant annet Vålerenga.

- Vi kommer til å jobbe veldig hardt i morgen. Men vi har bare én treningskamp før disse to kampene mot Rosenborg. Alt vi håper på er å ikke drite oss ut. Vi ønsker ikke å bli slaktet. Jeg driver ikke med utpsyking av RBK når jeg sier dette, det er bare fakta, sier Jeffrey.

- Mirakel må til

Manageren har trent laget i over 13 år. Han mener kampen sist onsdag i Belfast er den beste laget noen gang har spilt. Likevel tror han ikke spillerne hans klager å stå imot presset fra Rosenborg i 90 minutter til.

- Det må et mirakel til for at vi skal gå videre. Med all respekt, så tror jeg Gud har viktigste ting å gjøre enn å få Linfield videre i kvalifiseringen.

Vinneren av morgendagens kamp møter trolig svenske AIK i neste runde av kvalifiseringen.