NRK Meny
Normal

Lidenskapelig kyss knuste vitenskapen

Maren Ringnes Rogstad trosset vitenskapen og fulgte hjertet i finalen av realityserien «Når kjemien stemmer». NB! Denne saken inneholder spoilere.

Maren og Olaf kysser

– Olaf var frempå, hadde energi, så det slo gnister, sa Maren etter finalekysset, som sikra Olaf seieren.

Foto: NRK

Under torsdagens finale stod det mellom Frank Lyngtun fra Bergen, Jon Nielsen Aure fra Oslo og Olaf Kvendbø fra Ålvundfjord. I den aller siste testen hadde Maren mulighet til å smake på kavalerene sine, og det ble utslagsgivende for valget.

– Jeg gikk inn i dette og håpet jeg skulle få oppleve litt sommerfugler. Sommerfuglene kom nok med Olaf, sier Maren.

Olaf Kvendbø viser seg fram for Maren Ringes Rogstad i tredje episode av Når kjemien stemmer.

Fulgte hjertet

Det var Frank Lyngtun som hadde den beste biologiske matchen med Maren. Gjennom flere vitenskapelige tester viste det seg at de to passet aller best sammen.

Frank Arne Lyngtun

Frank Lyngtun var den beste biologiske matchen til Maren, men måtte se seg slått på målstreken. Han er fremdeles singel og leter, og håper å møte noen - kanskje på en fjelltopp?

Foto: Martin Johan Eggan / NRK

Men det var noe mystisk og spennende med mannen fra Ålvundfjord. Han hadde imponert og overrasket Maren gjennom flere episoder, uten at de hadde fått mulighet til å prate nok sammen.

Dette gjorde Maren søvnløs den siste natten før finalen.

– Spenninga med Olaf tullet det til. Jeg hadde håpet han ikke skulle kysse bra, for da ville valget blitt enkelt. Men han var frempå, hadde energi, så det slo gnister. Han smakte litt som han luktet: mørkt, djupt og mystisk, sier Maren.

– Jeg var helt shaky og utladet. Dette skulle jo være enkelt og gøy, men plutselig ble det alvor.

Maren og Olaf på Svalbard

I en langhelg koste Maren og Olaf seg i hverandres selskap på Svalbard, med sledetur i hundespann, flott natur og strålende vær.

Sjekket kjemien på Svalbard

Helgen etter finalen dro Maren og Olaf på tur til Svalbard.

– Det var veldig fint å bli bedre kjent med Olaf, og vi hadde det veldig artig sammen. Etter sledeturen gikk vi ut på byen og spiste og drakk, prata og lo. Helga gikk fort, forteller Maren.

Men til tross for en perfekt ramme rundt turen, ble det med det.

– Vi var vel begge fornøyde med turen og måten helgen artet seg på. Begge vendte hjem med et lurt smil rundt munnen. Vi ville holde kontakten og møtes igjen, men sånn ble det dessverre ikke, forteller Olaf.

Maren Ringnes Rogstad og Olaf Kvendbø

Kjemien stemte ikke perfekt for Maren og Olaf, selv om de koste seg på tur sammen.

Foto: Maren Ringnes Rogstad

Har truffet drømmemannen

Selv om det ikke ble full klaff med Olaf eller noen av de andre beilerne, angrer ikke Maren på at hun tok sjansen på å date på tv i beste sendetid.

– Jeg fikk tilbake troen på at det finnes en som passer for meg der ute. Jeg ville ikke vært det foruten, selv om det har tatt mye energi og tankekapasitet helt siden jeg sendte søknaden, og spesielt i tiden etter innspilling.

Litt hemmelighetsfull avslører hun at det likevel har blitt litt kjemi i kjærlighetslivet.

– Status i dag er fortsatt singel, men jeg har møtt en fantastisk mann, så det er nok mulig at statusen derfor endrer seg snart.

Når det gjelder gutta har ingen funnet seg kjæreste ennå.

  • Vil du være med i neste sesong av Når kjemien stemmer? Meld deg på her.