LFK reddet plassen – må på trenerjakt

Levanger berget plassen i 1. divisjon etter en kjempekamp mot serievinner og opprykksklare Sogndal på Moan Stadion søndag ettermiddag. Samtidig er det klart at klubben må finn ny trener når Andreas Holmberg gir seg etter tre sesonger.

Levanger - Sogndal

Levanger feide Sogndal av banen i første omgang.

Levanger har vunnet de tre siste kampene, men måtte likevel ha poeng mot Sogndal for å være sikker på å redde plassen i 1. divisjon.

To raske mål

Bendik Bye ga LFK ledelsen allerede etter sju minutter, og spillet bølget mye fram og tilbake i den første delen av kampen. Mot slutten av omgangen slo Levanger til igjen, og Vegard Braaten og Benjamin Stokke økte ledelsen til 3–0 etter to raske mål i det 36. og 40. minuttet av oppgjøret.

– Det er utrolig deilig. Vi hadde gått ned med tap i dag, så det var en fantastisk viktig seier, sier tomålshelten Bendik Bye.

Bye har nå scoret mål i de siste fire kampene, som alle har endt med seier for Levanger.

– Det er alltid deilig for en angrepsspiller å score mål, og det er fint at jeg har vært med på å avgjøre kamper til vår fordel.

Trener Andreas Holmberg var full av lovord om lynvingen fra Steinkjer.

– Bendik er «het» akkurat nå. Vi sa han kom til å score 15 mål denne sesongen, og det har han gjort nå. Det er bare til å ta av seg hatten for han, sier svensken Holmberg.

1. divisjonsplassen ble definitivt sikret da nevnte Bye økte ledelsen til 4–0 etter 63 minutter. Da gjorde det ikke så mye at Petter Strand reduserte til 4–1 for Sogndal da det gjenstod åtte minutter å spille.

Vegard Braaten

Målscorer Vegard Braaten ble gratulert etter kampen.

Søndag kveld ble det også kjent at Andreas Holmberg gir seg som hovedtrener for Levanger. Fra neste år blir han sportssjef i klubben, skriver Trønder-Avisa.

Best mot topplagene

Levanger hadde full kontroll og sikret seg sesongens andre seier mot opprykksklare Sogndal. I vårens kamp vant nemlig LFK 3–1 på Fosshaugane Stadion.

– Det er sånn det har vært denne sesongen. Vi har slått mange av topplagene, og vi er det eneste laget som har slått Sogndal i begge kampene, sier Bye.

Dette betyr at Levanger overlevde i 1. divisjon i sin aller første sesong på dette nivået. Det så lenge stygt ut etter flere tap utover høsten. Men en sterk innspurt med fire strake seire ga laget til slutt 36 poeng og en niendeplass.

– Det gikk en «faen» i oss etter kampen mot Ranheim. Vi var allerede avskrevet av mange, og hadde ingenting å tape. Så vi har bare kjørt på, og fått noen sterke resultater, sier Ørjan Hopen.

Blir det feiring i kveld?

– Det kan jeg love deg, sier en smørblid Hopen.

Seieren betyr også at spillerne har sikret seg 150.000 kroner i bonuser som klubbens daglige leder, Hroar Stjernen, lovet bort hvis de berget plassen!

Ranheim på kvalikplass

Ranheim klarte også å sikre seg en kvalifiseringsplass for spill i eliteserien i dag. Det gjorde de selv om laget tapte 1–0 borte for Sandnes Ulf. Ranheim endte på sjetteplass med 46 poeng.

De andre kvalifiseringsplassene går til Kristiansund, Hødd og Jerv. Disse lagene møtes nå i kvalifiseringskamper.

De første kampene spilles slik: Kristiansund – Ranheim og Jerv – Hødd. Begge kampene spilles søndag 8. november.

Det beste av disse fire lagene møter så laget som ender tredje sist i eliteserien til avgjørende opprykkskamper.

Ned i 2. divisjon går Hønefoss, Bærum, Nest-Sotra og Follo.

Levanger supportere

De fremmøtte supporterne fikk se spill fra hjemmelaget som varmet i det sure været.