Lever ut drømmen på øya i Namsenfjorden

Lokalpatrioten på øya ute i Namsenfjorden mener han bor på et av verdens flotteste steder. Hans Finnanger mener Otterøya har det aller meste.

Ved Aglen camping på Otterøya

Vakker utsikt over Folda fra Aglen på Otterøya.

Foto: Stig Jøran Bakken

Otterøya ligger en kort kjøretur ut mot havet fra Namsos sentrum, og tradisjonelt er det nærheten til havet og fjorden som har vært viktigst for øyfolket som fikk fastlandsforbindelse med Lokkarbrua i 1977.

– Norge i miniatyr

– Jeg mener dette er ei unik øy, nesten som et Norge i miniatyr. Vi har en unik natur med et kyst- og fjordlandskap som overlappes av et barsk havmiljø. Du får nemlig litt av alt på Otterøya, mener fiskeren.

Hans Finnanger

Hans Finnanger mener Otterøya er ei unik øy.

Foto: Espen Sandmo/NRK

Finnanger har i mange år livnært seg av å fiske reker, og å arrangere dans og festligheter ute på Finnanger Brygge.

– Vi har også veldig god utsikt fra øya, og vi kan se minst sju prestegjeld fra fjellene her. I tillegg har vi kanskje verdens nordligste hjortestamme på øya. De går i flokker på opptil 60–70 dyr og beiter på innmarka. Er du heldig kan du få se hjort nesten døgnet rundt her, forteller han ivrig.

Selger reker

Hver fredag tar han turen inn til Namsos sentrum for å selge rekene han fisker, og han er blitt et fast innslag i bybildet. Men det er på øya ute i fjorden han trives aller best.

– Vi har også et fantastisk villaksfiske på Otterøya. Øya deler jo Namsenfjorden i to, og det fiskes veldig godt. Ja, så godt fiskes det at Namsos er Norges største villakskommune, sier Hans Finnanger.

Helt ytterst mot storhavet finner vi Aglen. Et værhardt område med en campingplass som er svært spesiell.

– Hit kommer det fisketurister fra mange land, og de drar opp store mengder med fisk. På campingen har de også en artig trollpark hvor foreldrene kan ta med seg ungene sine og rusle rundt i den flotte naturen. Og går du opp på fjellet like ved ser du utover mot Gjæslingan og havet. Er du så heldig å få oppleve kveldssola som går ned, er det helt fantastisk, mener Finnanger.

Laster kart, vennligst vent...

Otterøya ligger ute i Namsenfjorden. En kort kjøretur fra Namsos sentrum.