Levanger FK forbereder seg på nye krav

Som nyopprykket førstedivisjonsklubb må Levanger sørge for en oppgradering av stadionanlegget. Regninga håper klubben at kommunen tar.

Befaring på Moan stadion

SE VIDEO: Fredag sjekket Norges Fotballforbund forholdene på Moan fritidspark. Før seriestart må Levanger gjøre enkelte forbedringer for å oppfylle kravene til klubblisens.

Robert Svarva møter NFF

Her ønsker ordfører Robert Svarva (t.h.) NFF-representantene velkommen til Moan.

Foto: Frank Almås / NRK
Torbjørn Storsve

LFK-styreleder Torbjørn Storsve håper kommunen kan bidra med penger.

Foto: Frank Almås / NRK
Ole Myhrvold

Ole Myhrvold i NFF sier at LFK kun behøver å innfri de viktigste kravene om sikkerhet og mediefasiliteter før seriestart, så lenge klubben har en handlingsplan for de andre punktene som forbundet mener må forbedres.

Foto: Frank Almås / NRK

Fredag var Norges Fotballforbund på befaring på Moan fritidspark i Levanger.

Klubben rykket i helga opp til det nest øverste nivået i norsk fotball, og de dresskledde herrene fra hovedstaden tok turen oppover med målebånd og notatblokk for å sjekke forholdene.

– Når Levanger nå har rykket opp så skal de ha klubblisens, sier Ole Myhrvold, som er anleggssjef i fotballforbundet.

For å få denne lisensen må de oppfylle visse krav, og enkelte av dem er klubben et stykke unna i dag.

Sikkerhet først

Blant annet må de oppgradere tribunene sine, fra trebenkene og de få plaststolene som er der i dag, til flere og bedre sitteplasser.

Men endringene som må på plass er ikke alltid like enkle å få gjort før første avspark tas neste år, og NFF sier derfor allerede nå at de kan lempe midlertidig på noen av kravene.

– Når det gjelder stadionkrav så har de anledning til å komme med en handlingsplan som går over et visst tidsrom, slik at ikke alt behøver å være ferdig til seriestart. Det er ting som går på sikkerhet og ting som går på mediefasiliteter som må være klare. Andre ting kan man bruke litt lengre tid på, sier annleggssjef Myhrvold.

Mangler penger

Og det er godt mulig at Levanger fotballklubb trenger all ekstratiden som de kan få.

For den sportslige suksessen har vært stor i år, men det er dessverre ikke like mye å skryte over i klubbkassa. Dermed er de avhengige av hjelp for å gjøre forbedringene som kreves på stadionfronten.

– Som klubb har ikke vi penger til det. Det er Levanger kommune og Levanger fritidspark som må stå for investeringene her, sier styreleder Torbjørn Storsve.

Levanger-ordfører Robert Svarva har heller ikke millionsummer som han kan kaste rundt seg, men han har likevel troen på at et godt samarbeid kan løse de nye utfordringene til klubben.

– Vi er jo kjent for dugnad her i Trøndelag, og dette vil også bli en dugnad. Det er klart klubben har et ansvar for sin arena, men vi som anleggseier har også et ansvar som vi må være bevisst. Sammen skal vi nok få til å løse dette, sier Svarva.

Kan få Brann som motstandere

«Dette kan bli Branns nye hverdag», skriver avisa Bergens Tidende om Moan stadion.

Eliteserielaget fra Bergen ligger faretruende nært en hverdag som førstedivisjonslag, og vil i så fall bli et av lagene som gjester arenaen i Levanger neste sesong.

– Det vil bli en høydare hvis de kommer, sier LFK-styreleder Storsve til NRK.

Kontrasten er stor fra det Huseklepp & Co er vant til rundt gressmatta, men de får ta til takke med litt tynnere stadionfasiliteter dersom de kommer til Nord-Trøndelag, mener Storsve.

– De har vel ikke noe valg.

Levanger rykket opp til 1. divisjon i dag. Se jubel og intervjuer etter kampen her

Her slipper Levanger-spillerne jubelen løs etter å ha sikret opprykk til førstedivisjon.