NRK Meny
Normal

Lettet Jönsson ser framover

Rosenborg-trener Jan Jönsson ble svært lettet da laget slo Viking 4-1 lørdag. Nå kommer to viktige kamper denne uka.

Jan Jönsson

Jan Jönsson er lettet etter Viking-seieren, og ser fram til kampene mot Crusaders og Molde.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Rosenborg har vært gjennom en tung periode med fem kamper på rad uten seier. Men med 4-1 over Viking i Stavanger, ser det ut som om laget er tilbake på rett spor.

– Kjennes godt

– Det kjennes godt med tre poeng og fire mål mot Viking. Det var en bra prestasjon av oss. Særlig i andre omgang, sier RBK-treneren til NRK.

Rosenborg startet sesongen med solid defensivt spill, med bare ni baklengsmål på de 11 første kampene.

– Vi har slitt mer defensivt i det siste, men mot Viking fungerte det bra. Nå vil vi gjerne bli litt mer stabile defensivt, samtidig som vi må utvikle angrepsspillet vårt, sier Jönsson.

Under hardt press

Han har vært under hardt press i det siste. I forrige uke ble det 3-3 mot Strømsgodset på Lerkendal, og tap 4-3 i cupen for Molde. Supporterne mener laget ville klart seg bedre uten svensken som trener.

– Vi har hatt dårlig uttelling i de siste kampene. Særlig før ferien, med 0-0 på Ullevål mot Vålerengen der vi også brente et straffespark. For det er tre-poengerne som teller, sier han.

Ledelsen i Rosenborg har ikke vurdert Jönssons situasjon i klubben, og stoler på at svensken skal lede laget til nye triumfer. Men det er fortsatt sju poeng opp til Strømsgodset og Molde, og Jönsson vil ikke høre snakk om topplasseringen.

Molde kommer søndag

– Nei, vi snakker ikke om tabelltoppen. Nå trengte vi seieren i Stavanger, og ser fram mot kampene mot Crusaders og Molde denne uka, sier Jan Jönsson.

Laget spiller første kvalifiseringsrunde til Europeligaen borte mot nordirske Crusaders torsdag kveld. Søndag kveld kommer Molde på besøk på Lerkendal.

– Det hadde vært artig med revansje mot Molde , sier Jönsson.

Video fra Trøndelag

Mandagens Midtnytt (18.45) kom ikke på lufta til vanlig tid på grunn av tekniske problemer. Men her kan du blant annet se nytt fra Sørlia-rettssaken, travbaneflytting og badekarpadling.
Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.