NRK Meny
Normal

Lettelse etter pågripelse

Folk i Overhalla er lettet over at mannen som er mistenkt for dobbeltdrapet er pågrepet av politiet.

Etterforskere fra Kripos ankommer huset på Skogmo der dobbeltdrapet fant stad
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Overhalla er ei bygd rystet av sorg etter at en 35 år gammel kvinne og en syv år gammel pike ble drept en gang før morgengry mandag.

For ordføreren var nyheten om pågripelsen av den mistenkte gjerningsmannen (26) et lysglimt på en ellers mørk himmel.

- Det er godt å se noen brikker falle på plass, det er godt å få vite at han er tatt. Så får vi prøve å konsentrere oss om det andre og å hjelpe befolkningen så godt vi kan, alle må hjelpe til for alle trenger støtte slik situasjonen er i Overhalla i dag, sier ordfører Jostein Hildrum til NRK.

Medfølese

Det har aldri skjedd noe lignende i Overhalla. Her sover de fleste med ulåst dør og innbyggerne har følt seg trygge. I dag er tragedien det eneste det snakkes om, forteller Bente Rivernes, som har bodd i bygda nesten hele livet.

- Folk synes det er veldig fælt at noe sånt kan skje, folk synes veldig synd på de pårørende, sier Bente Rivernes.

Åpen kirke

I dag er det mulighet for de som trenger det å komme til krisesenteret for en prat. I kveld er Ranem kirke åpen, onsdag er det minnestund for den drepte syvåringen på skolen der hun gikk. Ordføreren håper at de en dag skal klare å legge dette bak seg.

- Overhalla er ei bygd med optimisme og vi ser fremover, så vi må vel legge dette bak oss. Men nå preger dette oss alle sammen, nå er samtlige i bygda svært opptatt av det som har skjedd. Nesten alle er pårørende på et eller annet vis, sier Jostein Hildrum, ordfører i Overhalla.

 

 

 

 

 

Sogneprest Anders Hammer i Overhalla holdt mandag kveld kirken åpen etter dobbeltdrapet på Skogmo
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

 

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.