Leter etter brannårsaken

I dag starter de tekniske undersøkelsene av brannblokka i Innherredsveien. Politiet har avhørt sentrale vitner og begynner å få et godt bilde av hva som har skjedd.

Brann Trondheim
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Nærmere 100 personer ble evakuert da det begynte å brenne i boligblokka. Fire beboere er allerede avhørt, sier krimvaktleder i Sør-Trøndelag politidistrikt, Are Løw-Owesen.

- Vi har så langt vært i kontakt med vitner som opplevde brannen på nært holdt, sier han.

Ler mer om brannen:

Ikke godkjent som bolig
Reddet seg ut i siste liten
Bygård totalskadet i brann

Totalskadd

Først sent i går kveld ble storbrannen i Innherredsveien i Trondheim slukka. I hele natt har brannvesenet holdt vakt på stedet i tilfelle brannen skulle blusse opp igjen. Takkonstruksjonene i andre og tredje etasje har kollapset og bygningen anses som totalskadd.

Til tross for gode vitneforklaringer kan ikke politiet for sikkert si noen om hvor brannen starta.

- Forklaringene er naturligvis preget av situasjonen og varierer noe. Men i all hovedsak har de forklart at ett område i huset peker seg ut som mer interessant enn andre, sier Løw-Owesen.

Politiet fortsetter avhørene av flere sentrale vitner i dag, samtidig som den tekniske etterforskningen vil komme i gang. Denne vil kunne si mer om årsaken til brannen.

- Hvorvidt dette var et uhell, teknisk feil eller noe annet er det for tidlig å si noe om. Men det er ingenting som tyder på at brannen er påsatt, sier han.