Normal

Leter brannårsak på Hitra

Onsdag starter jakten på årsaken til brannen som stengte Hitratunnelen i over sju timer tirsdag.

Video nsps_upload_2009_6_2_14_21_43_198.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Store brann- og politistyrker jobbet hele tirsdag på brannstedet som ligger like etter Hitratunnelen på Hitra.

Stengte tunnelen

Bygget ligger ved siden av en Statoilstasjon, og et område på 300 meter ble evakuert på grunn av eksplosjonsfaren. Politiet stengte tirsdag formiddag Hitratunnelen for trafikk, og trailere og biler på grunn av eksplosjonsfaren.

Vegstegningen førte til lange køer på riksvei 714, og oppdrettsnæringen på øyene har vært bekymret. SalMar alene satt med 100 tonn laks for eksport fra Gardermoen i morgen tidlig. Brannårsaken er ikke kjent, og tekniske undersøkelser kan tidligst starte i morgen, opplyser politiet.

Ansatt varslet

Brannvesenet fikk melding om brannen i verkstedet litt før klokka 1000 tirsdag formiddag. Det var en ansatt i et lokalt entreprenørfirma som varslet, og han kunne også fortelle at bygget inneholdt tre oksygenflasker og to propanflasker.

Mellom klokka 1000 og 1100 ble riksvei 714 sperret, og det ble bedt om assistanse fra skarpskyttere for eventuelt å skyte hull på de eksplosive flaskene.

Politiet fryktet lenge at flaskene skulle eksplodere, og skarpskyttere skjøt i stykker ei av gassflaskene. Nå er flaskene uskadeliggjort, og faren for eksplosjoner være over.

Klokka 1700 var gassflaskene punktert, eksplosjonsfaren over og veien kunne igjen åpne. Verkstedet tilhører firmaet Brødrene Hansen på Kalvøya på Sandstad og ligger ved en nyåpna Statoilstasjon like etter bomstasjonen på rv 714 på Hitra.

Ingen kom til skade i brannen.

Brann på Hitra

Kraftig røyutvikling fra brannen

Foto: Petter Vidar Vågsvær