Savnet mann funnet i god behold

Mannen som har vært savnet i fjellområdet Sylan i Sør-Trøndelag er funnet i god behold. Redningshelikopter og frivillige fra Norsk Folkehjelp var satt inn i søket.

Nedalshytta - Stugudalen
Foto: Kart: / NRK

Politiet ble varslet av personalet på Nedalshytta, etter at mannen ikke kom tilbake dit i natt. Sørtrønderen i 50-årene skal være fjellvant og i god form, og hadde med seg mat da han dro ut.

– Han var på tur da hunden hans kom bort for ham. Torsdag ettermiddag dro han for å lete etter hunden og siden har ingen sett han, sa operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt, Ebbe Kimo, tidlig i morges.

Klokka kvart på sju fredag morgen kunne politiet melde at mannen er funnet i god behold ved Skreddarsjøen på svenskegrensa.

– Han ble funnet av Norsk Folkehjelp i Tydalen og er nå på vei ned til Nedalshytta, sier politiets innsatsleder Sondre Solem Haugen.

Hunden kom forøvrig alene tilbake til Nedalshytta utpå morgenkvisten.

Kald natt

Et redningshelikopter startet allerede klokka fire fredag morgen et søk mellom Nedalshytta og Sylan/Sylsjøen. Fjellterrenget det ble lett i ligger fra rundt 800 meters høyde og opp til toppene på Sylan på rundt 1700 meter.

– I tillegg til redningshelikopteret er fire mann fra Folkehjelpa i Tydalen i gang med letinga ved hjelp av ATVer. Frivillige fra Røde Kors i Stjørdal og Trondheim er også på vei oppover hit, sa politiets innsatsleder på stedet, Sondre Solem Haugen.

– Hvordan er forholdene i området nå?

– Det er oppholdsvær og to varmegrader. Mørket har lettet og det er gode leteforhold. Da vi kom hit i femtiden i morges var det to minusgrader, så det har vært en forholdsvis kald natt, sa Solem Haugen litt før klokka halv sju i morges.

Nedalshytta ligger idyllisk til ved den oppdemte Nesjøen/Essandsjøen, 780moh

Nedalshytta ligger ved den oppdemte Nesjøen/Essandsjøen, vest for fjellområdet Sylan i Sør-Trøndelag.

Foto: Ole Kr. Tangen