NRK Meny
Normal

Leteaksjon etter to brødre

Politi, redningsetater samt et redningshelikopter er satt inn i søket etter to eldre menn som er savnet i Lierne kommune i Nord-Trøndelag.

Sørli i Lierne kommune

Leteaksjonen tar utgangspunkt i et område vest for Berglia i Sørli i Lierne kommune.

Foto: NRK

Politi og Røde Kors er allerede på plass i Sørli, mens sivilforsvaret, politihunder og hundeførere fra Norske Redningshunder er på vei til stedet.

– Redningshelikopteret foretar et grovsøk i området nå. Hundepatruljer fra politiet er straks på stedet, og da vil de sammen med Røde Kors sette i gang med et bakkesøk, sier skadestedsleder og lensmann i Lierne, Jørn Ove Totland, klokka 09.40.

Søket tar utgangspunkt i et område noen kilometer vest for Berglia i Sørli.

Etterlyst av turkamerat

Tre menn fra Innherred dro ut på tur til Sørli i Lierne mandag klokka 17.30. En av dem kom hjem mandag kveld, og ringte politiet klokka 06.13 tirsdag morgen for å etterlyse turkameratene sine.

– De to som er savnet er et brødrepar på 77 og 74 år og skal være godt fjellvante, sier operasjonsleder ved Nord-Trøndelag politidistrikt, Morten Evensen, til NRK.

Det var tåke i området mandag kveld, men været skal nå være bra.

OPPDATERT INFORMASJON: Like etter klokka 10 tirsdag ble bærplukkerne funnet i god behold etter å ha overnattet i en improvisert hytte.