NRK Meny
Normal

Leste om seg selv på nettet

Den 26-årige drapssiktede usbekeren var innom folkebiblioteket i Trondheim etter drapene i Overhalla.

Bahadir Mirzaolimov
Foto: Politiet

I morges startet avhøret av usbekeren som er siktet for forsettelig drap og seksuell omgang med en mindreårig.

Så langt har det kommet fram at siktede tok buss til Trondheim fra Overhalla mandag morgen, timer før politiet fant de to drepte på åstedet.

Usbekeren knytter seg til drapene, og til huset hvor den 35 år gamle eks-kona bodde, men har ikke erkjent straffskyld så langt.

Arve Opdahl
Foto: Ståle Tonning / NRK

 

Ifølge hans forsvarer Arve Opdahl, satte siktede seg på en benk inne på Trondheim sentralstasjon en stund, hvor han etter sigende vurderte om han skulle melde seg.

- Han satt lenge og så bort på politihuset og prøvde motivere seg selv for å gå bort dit. Han kommer fra et land hvor man kanskje ikke har tiltro til politiets arbeidsmetoder, forteller forsvarer Arve Opdahl til NRK.

Istedet gikk han videre til Trondheim folkebibliotek hvor han satte seg ned og leste om dobbeltdrapet på diverse nettsider.

- Han kom på formiddagen og oppholdt seg i Trondheim sentrum hele dagen og natta, sier Opdahl.

- Vi har ikke opplysninger som tilsier at han har vært i kontakt med andre personer i Trondheim.

Lettet da politiet kom

Usbekeren har fortalt at han natt til tirsdag sov i en bil langs Osloveien ved Selsbakk i Trondheim.

- Da politiet fant han gående langs E6 sør for Trondheim tirsdag morgen, var det en lettelse for siktede, forteller Opdahl.

Avhøret fortsetter utover dagen. Den siktede 26-åringen blir framstilt for varetektsfengsling i morgen.

- Jeg vil prøve å få kontakt med min klient i løpet av dagen for at vi skal snakke om fengslingsmøtet som skal være i morgen, sier Opdahl.

I avhør

Onsdag ettermiddag satt den siktede 26-åringen i avhør. Ifølge politiet har han ønsket å forklare seg alene uten forsvarer.

- Innholdet i hva som eventuelt har kommet fram kjenner jeg ikke, sa lensmann Erling Lundstadsveen i Overhalla til NRK ved 15-tiden.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.