NRK Meny
Normal

Leksjon 9

Målet med Leksjon 9 er å få trening i å synge durmelodier som består av trinnvise bevegelse, sprang til grunntone og femte trinn og treklangsbevegelse på tonika, få trening i å fremføre rytmisk forløp i 4/4 takt som inneholder punktert halvnote og trioler og å kjenne lyden av akkordprogresjonen T-Ss7-D7-T.

Spill av videoeksemplene

1. Lytt til F-durskalaen. Bruk tallene som tekst og syng med. [1.videoklipp. Leksjon 9]

2. Lytt til melodien. Bruk tallene som tekst og syng med.

3. Klapp eller fremfør denne rytmen vokalt. Klikk på play hvis du trenger å høre hvordan den skal låte. Beton notene med aksent.

4. Lytt til akkordprogresjonen.

Når du føler at du behersker de ulike elementene som er presentert her, kan du åpne eller printe ut oppgavearket (pdf) som hører til denne leksjonen. Det bør du jobbe med ved et tangentinstrument. Arket inneholder også en gruppeoppgave som du kan gjøre sammen med resten av klassen din eller i kortimen.

Test deg selv i leksjon 9

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.