Roar reddet Rosenborg

Superveteranen Roar Strand måtte på banen for at Rosenborg skulle sette sjansene sine mot Sandefjord i 1-0-kampen.

Roar Strand

1-0 er nok et resultat som får Nils Arne Eggen til å lire av seg et par strofer om skuddtrening i RBK-garderoben.

– Det kunne vært 10-0, sa Eggen på vei til garderoben etter kampen.

Sandefjord hadde mer enn nok med å forsvare seg, og Rosenborg scoret ikke før etter 86 minutter. Da hadde Roar Strand blitt byttet inn fra benken, og gjorde det han har gjort mange ganger før.

– Det var en vanskelig kamp der Sandefjord står på 16-meteren med alle mann gjennom hele kampen, men det er alltid artig å score, sier Strand til NRK.

Massivt press fra RBK

Trønderne stod til tider i kø for å score, men en god Bugge Pettersen i Sandefjord-målet skal ha mye av æren for at Rosenborg ikke fikk flere enn ett mål.

– Vi kan ikke skylde på uflaks, vi er bare for dårlig, sier Eggen.

Han så ikke helt fornøyd ut med 1-0, og RBK-treneren oppsummerer hele kampen med én setning.

– Sandefjord hadde vel knapt et skudd på mål i andre omgang.

Bare ett lag

Det så nesten ut som det var bare ett lag på banen. For Lerkendal-matta var det nok godt at lagene skiftet banehalvdel i pausen, for alt spill skjedde på Sandefjords banehalvdel.

RBKs dominanse på banen viser at høstsesongen kan bli i god, gammel Eggen-stil med kraftig fokus på det offensive.

Med seieren mot Sandefjord ligger Rosenborg fortsatt på toppen av Tippeliga-tabellen.